Pražská burza na konci týdne posílila, akcie likérky Stock rostou už čtvrtý den v řadě

Robot

Robot Zdroj: E15.cz

Pražská burza na konci týdne posílila. Index PX vzrostl o 0,67 procenta na 972,54 bodu. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry likérky Stock a rakouské skupiny Erste Group Bank. Klesaly naopak akcie výrobce netkaných textilií PFNonwovens a antivirové firmy Avast.

Z jedenácti hlavních titulů pražské burzy šest zakončilo obchodování v plusu, další dvě emise stagnovaly. Největší nárůst zaznamenaly akcie výrobce likérů Stock, které zpevnily o 2,31 procenta na 79,80 korun, byl to již čtvrtý den po sobě. Už tři dny překonávávají své tříleté maximum, když přes den jejich hodnota vystoupala až na 79,8 korun.

Dařilo se i akciím rakouského bankovního domu Erste Group Bank o 1,84 procenta na 663 korun, stoupají už čtyři dny. Zároveň během dne hodnotou 663 korun překročily své šestiměsíční maximum z z listopadu 2020.

Oproti tomu největší pokles vykázaly akcie textilní společnosti PFNonwovens, které poklesly o 1,54 procenta na 768 korun. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie českého výrobce antivirových programů Avast, které padly o 1,38 procenta na 139 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.