Pražská burza už čtyři dny klesá. Index PX klesl o pouhých 0,04 procenta

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza už čtyři dny klesá. Index PX oslabil o pouhých 0,04 procenta na 1361,78 bodu. Největší pokles vykázaly akcie České zbrojovky a počítačové firmy Avast. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie pojišťovací skupiny VIG a výrobce nápojů Kofola. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes dva zakončily obchodování v plusu, sedm jich propadlo. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie pojišťovací skupiny VIG. V závěru obchodování byla jejich cena 674,50 korun, což bylo o 3,45 procenta více než na počátku dne. Zároveň během dne hodnotou 674,5 koruny překročily své čtyřleté maximum z z ledna 2020. Dále pak rostly cenné papíry výrobce nápojů Kofola o 0,32 procenta na 318 korun. Největší pokles vykázaly akcie České zbrojovky, které klesly o 1,85 procenta na 530 korun. Dále pak padaly cenné papíry české technologické společnosti Avast o 0,66 procenta na 166,65 korun.

Pokles zaznamenaly akcie SHS PHOTON ENERGY, které mírně oslabily. Akcie SHS PHOTON ENERGY oslabily o 0.47 procenta na 42,6 koruny. Svou změnou tak přerušily třídenní růst.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.