Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem, přispěly akcie Avastu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem. Index PX si polepšil o 0.23 procenta na 1180,01 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie českého výrobce antivirových programů Avast, které se podílejí na PX indexu aktuálně 18.28 procenty, ziskem 0.98 procenta. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry českého vývojářského domu Avast a rakouské skupiny Erste Group Bank. Největší pokles hodnoty postihl akcie telekomunikační firmy O2 a výrobce nápojů Kofola. 

Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes čtyři zakončily obchodování v plusu, další dvě emise stagnovaly. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry technologické společnosti Avast, které si polepšily o 0.98 procenta na 144,85 korun, stoupají už čtyři dny.

Emise rakouského bankovního domu Erste Group Bank si připsala 0.59 procenta na 855 korun, byl to již čtvrtý den po sobě. Oproti tomu nejvýraznější pokles postihl akcie telekomunikační společnosti O2, které zlevnily o 1.35 procenta na závěrečných 293 Kč. Nedařilo se ani akciím výrobce nápojů Kofola, které ztratily 0.7 procenta.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.