Vydělávat a nepracovat aneb jak se stát dividendovým rentiérem

Inflaci dokáže porazit jen několik málo akciových titulů

Inflaci dokáže porazit jen několik málo akciových titulů Zdroj: E15 (Midjourney)

Stát se rentiérem je vcelku pochopitelně více či méně přiznaným snem dominantní části populace. Ne, ani my neznáme recept na to, jak se jím bez většího kapitálu přes noc stát. Nabízíme ovšem náhražku v podobě simulátoru, kterého se může zúčastnit i, eufemisticky řečeno, investorský začátečník, a vydělat si tak i dvouciferná procenta. A možná i pravidelně. Řeč je o dividendových akciích. Protentokrát vynecháme slavnou dividendovou baštu v podobě pražské burzy, kde se řada v tomto smyslu klíčových titulů dostala pod nevyzpytatelný tlak politických rozhodnutí, a popojedeme raději za větší mírou transparence za Atlantik. 

Všichni Češi by chtěli mít americkou inflaci. Lednových 6,4 procenta představuje momentálně tempo růstu cen pod rozlišovací schopnost tuzemské populace. V tuzemsku je momentálně nepředstavitelné pokrýt domácí inflaci na prahu osmnácti procent dividendovým výnosem jakéhokoli z pražských titulů.

Dokonce i na Wall Street je takový titul jediný. Pokud se ovšem naplní prognóza, ambice či sen České národní banky o dvouprocentní inflaci do roka a do dne, otevírá se v Americe pro české investory aspirující na rentiérskou roli netušená oáza plná šťavnatých dividendových soust. Pojďme si představit kvintet těch momentálně nejvýnosnějších. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!