Dopravní podnik má mít ředitele do dvou měsíců

Dopravní podnik hl.m. Prahy

Dopravní podnik hl.m. Prahy

Nový generální ředitel pražského dopravní podniku by měl být vybrán zhruba do dvou měsíců. Náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09) uvedl, že bude trvat na transparentním výběrovém řízení. Podnik by podle něj měl vést ředitel, který bude mít jasnou koncepci.

Dozorčí rada se ve středu po sedmihodinovém jednání shodla na tom, že podmínky a způsob výběru nového ředitele budou stanoveny do pondělí. Rozhodla také o tom, že audity některých údajně nevýhodných zakázek dopravního podniku budou pokračovat. Nové vedení kvůli nejasnostem minulý týden prověrky pozastavilo.

„Jsem přesvědčen že výběr nového generálního ředitele bude rychlý, a že se podvede do dvou měsíců,“ uvedl Hudeček. Do té doby bude za chod podniku zodpovědná dozorčí rada a představenstvo.

Situace kolem pražského dopravního podniku eskalovala minulý týden, kdy byl Lich z vedení firmy proti vůli primátora hlasy ODS i TOP 09 odvolán. Dozorčí rada řediteli vyčítala mimo jiné pochybení týkající se vypisování veřejných zakázek či špatnou komunikaci s dozorčí radou.