Uzavírka může být kratší. Stavaři již zbourali most na Jižní spojce v Praze

Uzavírka Jižní spojky

Uzavírka Jižní spojky Zdroj: ctk

Na Jižní spojce probíhá uzavírka. Dělníci obřími nůžkami rozstříhali betonový most, který silnici křížil v ulici Ke Garážím. Kvůli tomu bude do neděle 5. května do tří hodin odpoledne komunikace uzavřena. Správa komunikací již hovoří o tom, že uzavírka může končit o něco dříve.

Most byl v sobotu večer již prakticky rozebraný a odvážely se sutiny. Vzhledem k rychlému postupu prací by teoreticky mohla být Jižní spojka otevřena dříve, než se předpokládalo. „Nedá se to vyloučit. Každopádně to určitě stihneme v naplánovaném termínu,“ uvedl mluvčí TSK. Neděle je vyhrazena k odklízení zbylé suti a navezené hlíny. Nakonec proběhne úklid.

Most postupně rozebírali dělníci pomocí obřích nůžek. Oddělené kusy padaly na Jižní spojku, kde je navezená hlína, aby se nepoškodila vozovka. Po zbourání mostu začne TSK stavět přes Jižní spojku most nový. Jeho vybudování by mělo trvat několik měsíců, kvůli stavbě se bude uzavírat vždy pouze jeden jízdní pruh. Na řízení provozu kolem uzavírky policie vyčlenila 15 až 20 policistů.

Objízdné trasy

Objízdné trasy během uzávěry na Jižní spojceObjízdné trasy během uzávěry na Jižní spojce | Praha.eu

Jak se vyhnout uzavírce
Objízdná trasa ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 vede přes rampu na ulici 5. května, Ryšavého, Türkova, Senohrabská a Spořilovská
Ve směru z Prahy 10 na Prahu 5 přes rampu na ulici 5. Května, Vyskočilova, Michelská a Jižní spojka
Pro cestu do Braníka mohou řidiči využít i sjezd na ulici Na Strži s možností využít dále ulic Budějovická nebo Olbrachtova