Sardínie má vše co můžete potřebovat. Krásná příroda, vynikající jídlo a příjemné klima

Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie

Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie Zdroj: Resort Forte Village

Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie
Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie
Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie
Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie
Resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie
17
Fotogalerie

Zvolit správnou výchozí základnu pro dovolenou je samozřejmě velmi důležité. To nejlepší zázemí a nekonečně aktivit vám nabídne cenami ověnčený resort Forte Village na jižním pobřeží Sardínie. Tento padesátihektarový areál nabízí vrcholnou kvalitu služeb a bezkonkurenční nabídkou aktivit uprostřed olivovníků, banánovníků a buganvileí. Najdete zde pět pětihvězdičkových hotelů a tři čtyřhvězdičkových, které dohromady nabízejí sedm set možností ubytování, takže vybírat je z čeho.

V Evropě je jen málo hotelů, které by mohly do rozsahu aktivit a zázemí Forte Village konkurovat. To potvrzuje i cena World’s Leading Resort, kterou hotel obhájil již 24krát po sobě. A to nejsou všechny vavříny, které nasbíral. V roce 2021 získal ocenění za nejlepší spa a nejlepší hotel pro děti na světě. Na své si tu přije opravdu každý. Maximální potěšení zde najdou samozřejmě děti, ale i dospělí mají o zábavu a relaxaci postaráno. Pouze hosté vyhledávající absolutní klid, by se měli poohlédnout jinde.

Ubytování pro každého

Všechny pokoje mají balkón nebo terasu, takže můžete v soukromí chytat bronz a u toho se kochat krásnými výhledy. Milovníci mořského horizontu by měli zvolit Il Castello, pokud raději odpočíváte ve stínu palem, nabízí se bungalovy Dune a Pineta. Pro rodiče s malými dětmi je ideální adresou Castello Garden s vlastní zahradou. Pro ty, kteří ocení více prostoru a soukromí, nabízí resort několik luxusních vil. Ty mají kromě několika ložnic a koupelen i vlastní bazén a zahradu. A samozřejmě soukromého butlera. Vrcholem luxusu je vila Mariam, která vám kromě velkolepého designu poskytuje soukromí na třech patrech a tři sta metrech čtverečních. Západy slunce tak můžete pozorovat z privátní vířivky. Třeba se sklenicí červeného vína Cannonau. V areálu se samozřejmě nechodí pěšky, ale jezdí golfovým autíčkem.

Michelinští kuchaři a sardinská kuchyně

Chuťové pohárky si můžete nechat rozmazlovat v jedné z dvaceti jedna restaurací. Nabízí se bufety s živou hudbou i restaurace ověnčené hvězdami. Mezi stovkou kuchařů se zde letos objeví i šest michelinských. V areálu můžete ochutnat pravou sardinskou kuchyni, ale najdete zde podniky specializují se na pizzu, těstoviny, steaky i sushi. Jen pozor na to, že pokud si objednáte těstoviny typické pro tento region, dostanete fregolu, která spíše připomíná kuskus. Ochutnat musíte i tenký křupavý chléb pane carasau a ovčí sýr pecorino, z kterého zde dělají i zmrzlinu. Čerstvé ryby jsou v každodenní nabídce, a to ve všech úpravách.

Určitě alespoň jednou zajděte do restaurace La Terrazza San Domenico, jehož nádherná terasa poskytne přepychové prostředí pro ohňostroj chutí v kombinaci se skvělým vinným lístkem. Oceňovaný je také roof top podnik Belvedere. Třemi hvězdami ověnčený Heinz Beck zde kouzlí lahodné akordy slunečné Sardínie. Chuťový zážitek je stejně tak poutavý jako ten vizuální. Preferujete-li šťavnaté burgery, nesmíte minout Hell´s Kitchen. Na pláž můžete zajít na autentické skandinávské barbecue. Nechybí ani vinotéka a šampanérie. Je zde také osmnáct barů, kde mixují skvělé koktejly i hudbu. Hned vedle hotelu se nachází Forte Arena, kde pravidelně vystupují světové hvězdy. Zavítal sem například Sting a Tom Jones. V letošním roce to bude James Blunt. 

Fotbal s hráči Realu Madrid nebo tenis s Radkem Štěpánkem

Množství nabízených aktivit je v podstatě neomezené. Z vodních aktivit můžete zkusit jachting, potápění, nebo surfování. K dispozici jsou také kajaky a plachetnice a jedenáct bazénů.  Vodní plocha, do které hoteloví hosté mohou vstoupit, má rozlohu téměř dva tisíce pět set metrů čtverečních. Přesto byste se občas měli přesunout k moři. Voda je tak tyrkysově modrá, že až budete dělat selfie, nikdo neuvěří, že jste neopustili Evropu. Místní pláž byla několikrát označena za jednu z nejhezčích na světě. Nechybí ani fitness centrum, lezecká stěna, basketbalové kurty a fotbalové hřiště.

Děti je možné umístit na celý den v zábavním parku Wonderland. Mají zde vlastní aquapark, divadlo i restauraci. Povinností je návštěva Acquaforte Spa, které se zaměřuje na ozdravné procedury a thalasoterapii za pomoci slané vody. Léčivé už jsou jen výhledy na okolní přírodu. A také absolutní klid! Dětem je sem totiž vstup zakázán. Najdete zde šest bazénů s mořskou vodou s různými teplotami a různou koncentrací soli. Po jejich návštěvě můžete zajít na některou z relaxačních masáží. Skvěle zde umí i shiatsu. Pro páry preferující soukromí je připraven privtání suite se čtyřmi bazény a hamamen. Pokud budete chtít wellness či ájurvédský pavilon navštěvovat pravidelně, ubytujte se v hotelu Villa Del Parco, který leží hned vedle spa.

Svůj volný čas můžete trávit hraním bowlingu, jízdou na koni, nebo můžete zajít na motokáry. Kromě toho máte na výběr z mnoha profesionálních sportovních akademií. Můžete trénovat s fotbalisty Real Madrid, zlepšit servis na jednom z dvanácti kurtů kurtů pod vedením Radka Štěpánka, vypilovat plavecký styl, případně se zdokonalit v ragby, boxu, stolním tenisu, triatlonu či šermu. Intelektuálové spíše zvolí šachovou akademii Anatoly Karpova.

Na své si zde přijdou i golfisté. Pět minut od hotelu se totiž nachází 27 jamkový golfový resort Is Molas, kde se po greenech můžete procházet po celý rok. Teplota zde ani v prosinci nebo lednu neklesá pod 15 stupňů. Jedná se o jeden z nejstarších resortů v Itálii, který byl otevřen před více než třiceti lety. Mistrovská osmnáctka patří mezi jedno z nejvíce technických hřišť ve středomoří, což potvrzuje i konání několika Italian Open a Volvo Masters. Ani „žlutá“ devítka není lehká tréninkovka, ale za to vás odmění výhledy na moře. A pokud sem pojedete na jaře i delikátní vůní. Velkou část hřiště totiž pokrývá specifický porost „macchie“ od března do května probarvený spoustou květin. Nechybí ani restaurace Proshop, kde vám půjčí hole i vše potřebné. Ve Forte Village nechybí ani klinika platické chirurgie, kadeřník a butiky známých značek jako Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Versace a Zegna, které jsou otevřené od rána až do noci.