Co dělat, aby plány nezůstaly pouze na papíře?

AXA

AXA

Skvělý spisovatel, komik a režisér, Woody Allen, jednou řekl: "Pokud chcete rozesmát Boha, řekněte mu o svých plánech." V jeho typicky skeptické póze velmi jasně pojmenoval, jak mnoho z našeho lidského štěstí záleží na náhodě a jak snadno se mohou věci zvrtnout.

Smutný příběh

Paní Anka se svým manželem mají tři dcery. Jako v pohádce. Dívky jim dělají radost, výborně se učí. Dvě mladší jsou na gymnáziu, nejstarší studuje medicínu.
Přibližně před rokem ale v jediné chvíli pohádka najednou skončila. Nezaviněná autonehoda obrátila jejich život naruby. Otec zůstal dlouhodobě na vozíku a tím pádem i bez práce. Rodina přišla nejen o podstatnou část úspor, ale i o jeho pravidelný příjem. Kurzy angličtiny, kroužky, sen o semestru v zahraničí, to vše se stalo finančně jen těžko uskutečnitelným snem.

Jak ochránit rodinu?

„V první chvíli je nejdůležitější podpora rodiny,“ vzpomíná paní Anka. Má na mysli zejména morální podporu, ale přiznává, že nezůstává pouze při ní. „Nechtěli jsme se stát břemenem pro své nejbližší, ale byly nám opravdu úžasnou oporou. Pomáhali nám, jak jen mohli. Dobrým slovem i penězi. Stálo je to hodně energie. Nechci si však ani představit, že bychom neměli životní pojištění a byli úplně finančně odkázáni jen na manželovu rodinu.“

Aby vaše plány nezůstaly pouze na papíře

Mnozí z nás mají ve svém okolí někoho blízkého, kdo zažil něco podobného. Nečekaná událost dokáže rozbourat naše plány jako domeček z karet. Stane se něco, co nám znemožní dlouhodobě pracovat. A ztráta příjmu se okamžitě projeví. Rozestavěné domy, úvěry, které se nepodaří dále splácet, a prudké snížení životního standardu jsou skutečným strašidlem. Snad nejhorší je však pocit rodiče, který musí odepřít důležité věci svému dítěti.

Životní pojištění je v něčem podobné bezpečnostním pásům v autě. Tisíckrát je nemusíte potřebovat, ale až se skutečně něco stane, budete rádi, že jste je měli. O to víc, že v současnosti existují pojištění, kde už za 200 Kč měsíčně vám může být v případě trvalých následků úrazu vyplaceno plnění až do výše 6 milionů Kč.

Pokud máte zájem o životní pojištění nebo potřebujete poradit, které životní pojištění je pro vás nejvhodnější, důležité informace najdete na www.ochranarodiny.cz.