J&T koupila podíl ve slovinském Petrolu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Tomas Kubelka, Sedmicka

Společnost J&T Investment Opportunities Limited, dceřiná firma J&T Private Equity Group (JTPEG), získala téměř osmiprocentní podíl ve společnosti Petrol d.d. Ta je lídrem v dodávkách pohonných hmot a jiných ropných produktů ve Slovinsku. JTPEG se tak stala největším nestátním akcionářem Petrolu.

„Akvizice podílu v Petrolu je v souladu s dlouhodobou investiční strategií skupiny JTPEG v petrochemickém průmyslu. JTPEG se dlouhodobě zajímá o Unipetrol, přičemž je i nepřímým držitelem minoritního podílu. Potenciální investice dopředu nekomentujeme, vyjadřujeme se až k dokončeným obchodům,“ řekl projektový manažer JTPEG Libor Kaiser.

Petrol je energetická společnost, která vlastní v zemích bývalé Jugoslávie 472 čerpacích stanic. Tam mimo služeb a produktů pro automobily nabízí produkty pro domácnost, potraviny a další zboží.

J&T Private Equity Group je evropský investor aktivní především v energetice a průmyslu, realitách, médiích, sportu, cestovním ruchu, informačních a komunikačních technologiích či vědě a výzkumu. Skupina JTPEG byla založena na konci roku 2013 po oddělení mimobankovních aktivit finanční skupiny J&T, která vznikla roku 1994.

Česko-slovenská investiční skupina J&T se zaměřuje na služby spojené s bankovnictvím, správou majetku privátních klientů a institucí a projektovým financováním. Působí především v České a Slovenské republice, Chorvatsku a v Ruské federaci.