Messi míří do Silicon Valley. Zakládá holding, který bude investovat do sportovních týmů

Lionel Messi v dresu Paris Saint-Germain

Lionel Messi v dresu Paris Saint-Germain Zdroj: Reuters

Lionel Messi v dresu Paris Saint-Germain
2
Fotogalerie

Lionel Messi dosáhl na fotbalových trávnících téměř na všechny prestižní trofeje, ve sbírce mu chybí už jen jediná. Na mistrovství světa s Argentinou dosud nebodoval. Další šanci na nápravu má na blížícím se šampionátu v Kataru. A současný hráč Paris Saint-Germain už s předstihem oznámil, že bude i poslední. Čas prostě nelze zastavit, a proto se 35letý kanonýr poohlíží také po tom, co by mohl dělat po fotbalové kariéře. Hlavním zdrojem peněz i zábavy by měl být jeho nový holding v Silicon Valley.

Messi si během fotbalové kariéry prozatím vydělal zhruba jednu miliardu eur (přibližně 25 miliard korun). Ale peníze si jen neužívá a bezmyšlenkovitě je nerozhazuje, naopak se z něj postupem času stává úspěšný investor.

Ikoně slavné Barcelony, toho času v PSG, patří od roku 2017 síť hotelů MiM, za jeden z nich ve španělském městě Sitges s výhledem na Středozemní moře utratil zhruba 30 milionů eur (zhruba 750 milionů korun).

Investice v časech krve a slz. Válka přesměrovala peníze na nové adresy

Video placeholde
• Videhub

Mezi další příjmy patří Messi Store, jenž sídlí přímo v Barceloně. Obchod s oblečením je úspěšný hlavně díky dvěma faktorům. Prvním - a jednoznačně tím největším - je Messiho jméno a značka, jejíž hodnota je jen těžko vyčíslitelná. Druhým zase spojení s Ginny Hilfigerovou, která spolupracuje na vývoji a designu pro firmy jako Tommy Hilfiger či Fila.

A nyní míří legendární fotbalista i do Silicon Valley. Pokračování celého článku najdete zde >>>