Novým šéfem PSČP se stane Vladimír Bezděk

Vladimír Bezděk

Vladimír Bezděk

Vladimír Bezděk, současný generální ředitel a předseda představenstva Generali Slovensko poisťovňa, se od 1. srpna 2013 stane novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny (PSČP). V obou funkcích tak nahradí dosavadního generálního ředitele Tomáše Matouška, který se s rodinou stěhuje do zahraničí. Vladimír Bezděk bude zároveň zodpovědný za Kompetenční centrum penzijních fondů v rámci Generali PPF Holdingu.

Penzijní společnost České pojišťovny byla založena v roce 1994 jako Penzijní fond České pojišťovny. V současnosti je největším poskytovatelem spoření na penzi v České republice. PSČP pečuje téměř o 1,3 milionu klientů a celková aktiva ve výši 70 miliard korun.

Luciano Cirinà, generální ředitel středoevropské holdingové společnosti skupiny Generali, pod kterou obě firmy spadají, k si od Vladimíra Bezděka slibuje další posílení svých pozic na trhu. „Díky skvělé práci Vladimíra Bezděka dosáhla pojišťovna na Slovensku výborných výsledků v oblasti životního pojištění, a to v jeho objemu i ziskovosti. Generali se díky němu stala silným hráčem na trhu i v neživotním pojištění,“ uvedl Cirinà.

Vladimír Bezděk patří mezi odborníky na problematiku penzí. „Jeho schopnosti a zkušenosti jsou zárukou dalších výrazných úspěchů PSČP. Zároveň děkuji Tomáši Matouškovi za jeho obrovský podíl na tom, že se PSČP stala dlouhodobým lídrem trhu v České republice. Přeji mu vše nejlepší do budoucnosti, “ dodal k jmenování Cirinà.

Profil
Vladimír Bezděk