Od životních pojistek k potravinám. Finanční poradci investují ve velkém

Petr Borkovec, Partners

Petr Borkovec, Partners Zdroj: Partners.cz

Prodej životních pojistek a hypoték majitelům finančně poradenských firem vynesl tolik, že investují peníze do dalších oborů. Spolumajitel Partners Petr Borkovec založil skupinu Brno Investment Group, která již do pěti projektů investovala přes sto milionů korun. Mimo finanční svět investují i spolumajitelé firmy Fincentrum Petr Stuchlík a Martin Nejedlý.

„Nejde o peníze. Prostě rád hledám a vytvářím nové produkty a služby, které mají potenciál něco dělat nově, lépe a s přidanou hodnotou a dotýkají se mnoha lidí,“ uvedl Borkovec. Největším start-upem, do něhož dal peníze, je řetězec obchodů a bister s kvalitními potravinami My Food Market.

Kapitál má také v on-line cestovatelském projektu Travelove či vývojáři Napoleon Games. Projektem s penězi od Borkovce je i PanConnect, který vyrábí takzvané chytré boxy do kancelářských stolů. Stejně tak i PanLiving vyvíjející chytrá ovládání pro celý dům.

Spolumajitelé Fincentra Stuchlík a Nejedlý mají kapitál na investice i z předloňského prodeje majority v konzultantské firmě za tři čtvrtě miliardy korun. Stávající šéf Fincentra Stuchlík se vydal do mediální branže. Na začátku loňského roku koupil od někdejšího německého majitele vydavatelství Mafra rozhlasové stanice Classic FM a Expres radio. Stuchlík měl cestu k rádiím snazší, protože již dříve pro Mafru pracoval. „Působím jako pasivní investor. Navíc rádia nejsou na zbohatnutí,“ řekl deníku E15.

Nejedlý má peníze v obchodě Premier Wines & Spirits, v pražském vinném baru Grand Cru nebo ve vinohradském pivovaru Two Tales Brewing.