První samostatná záložna začala s devizovými konverzemi

Peníze, euro, dolary

Peníze, euro, dolary

Záložna Creditas začala jako první záložna na českém trhu nabízet pro firemní klientelu realizaci devizových konverzí vybraných zahraničních měn. V případě uzavření rámcové smlouvy stanovuje záložna pro klienta individuální kurz.

Konverzními měnami jsou CZK, EUR, USD, GBP, CHF a PLN. Podle ředitele oblasti Finanční trhy Creditas Radima Synka je záložna schopna s tímto novým produktem konkurovat všem bankovním i nebankovním subjektům na tuzemském trhu. Devizové konverze realizuje dle jeho slov ihned poté, co obdrží finanční prostředky ze strany klienta.

V průběhu příštího roku plánuje záložna na vybraných pobočkách zahájení směnárenské činnosti a hotovostního platebního styku ve vybraných cizích měnách.

„Povolení k hotovostnímu zahraničnímu platebnímu styku jsme získali rozhodnutím ČNB formou rozšíření povolení působit jako družstevní záložna, a to o nákup a prodej cizí měny pro členy záložny,“ vysvětlil generální ředitel Daniel Skarpíšek.

Na českém trhu nabízí konverze cizích měn ještě dvě skupiny, do kterých patří i záložny, a sice Akcenta CZ, a.s. patřící do skupiny Akcenta, jejíž součástí je i Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo, a Citfin finanční trhy, a.s. patřící do skupiny Citfin, v níž je i Citfin spořitelní družstvo.