Avon přesune ústředí z New Yorku do Británie, zruší také 2500 míst

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: dm drogerie

Americká kosmetická společnost Avon Products v rámci svého tříletého programu restrukturalizace zruší po celém světě zhruba 2500 míst, což je více než osm procent celkové pracovní síly. Firma zároveň oznámila, že přesune ústředí z New Yorku do Británie. Akcie na zprávu reagovaly růstem o téměř čtyři procenta.

Výrobce kosmetiky v celém světě zaměstnává zhruba 28 300 lidí. Náklady na rušení volných i obsazených pozic firma odhaduje na 60 milionů dolarů (1,5 miliardy korun) před zdaněním.

Přesun ústředí do Británie, kde má Avon podle svého prohlášení významné obchodní aktivity, se uskuteční „časem“. S akciemi firmy se bude nadále obchodovat v New Yorku. Plán restrukturalizace podnik zveřejnil v lednu. Avon v jeho rámci hodlá snížit náklady v průběhu tří let o 350 milionů dolarů (8,5 miliardy korun), investovat do technologií a využívat sociální média k oživení prodeje.

Společnost po čtyřech letech klesajících tržeb loni prodala většinový podíl ve své severoamerické divizi svému největšímu investorovi, kterým je investiční společnost Cerberus Capital Management.

Nečekaně velký propad tržeb ve čtvrtém čtvrtletí ale podle agentury Reuters naznačil, že firmě se nedaří oživit poptávku po kosmetice na klíčových trzích. Jeden z jejích akcionářů, investiční skupina Barington Capital v pondělí uvedla, že Avon podle jejího přesvědčení musí rozšířit správní radu o nové nezávislé ředitele.