Bártova dřívější ABL vykázala rekordní tržby

Generální ředitel společnosti ABL Matěj Bárta vystoupil 7. července v Praze na tiskové konferenci k prodeji podílu jeho bratra Víta Bárty a představě o nové majetkové a organizační struktuře holdingu.

Generální ředitel společnosti ABL Matěj Bárta vystoupil 7. července v Praze na tiskové konferenci k prodeji podílu jeho bratra Víta Bárty a představě o nové majetkové a organizační struktuře holdingu. Zdroj: CTK

Bezpečnostní agentura Mark2 Corporation, dříve ABL, loni vykázala rekordní tržby více než miliardu korun. Předloni to bylo 860 milionů korun.

Zisk agentury se zvýšil o zhruba 200 tisíc korun na 9,2 milionu korun. „Nejednalo se o lehký rok,“ uvedl šéf dozorčí rady Mark2 Corporation Matěj Bárta ve výroční zprávě. Dodal, že agentura přesto dál pokračovala v expanzi.

Aféry kolem nepravomocně odsouzeného poslance Věcí veřejných Víta Bárty, který ABL v roce 1992 založil, podle výsledků hospodaření na firmu neměly významný vliv.

Nové zakázky firma získala u společností Synthesia, Flextronics, Kika nebo Lidl. Především ve veřejné správě však o zakázky přišla. Již nepracuje pro Prahu 11, magistrát jí letos vypověděl smlouvu na správu . Agentura se loni také dostala k prestižní práci pro České aerolinie. Jde přitom o zakázku přímo v odvětví, které ovládal Vít Bárta, napsal server Aktuálně.cz.