Bývalý majitel Zapakatel.cz dluží 70 milionů

Zapakatel.cz

Zapakatel.cz Zdroj: Zapakatel.cz

Bývalý majitel slevového serveru Zapakatel.cz, společnost Spojka Group, je v platební neschopnosti a podala na sebe insolvenční návrh. Celkem dluží přes 70 milionů korun. Vlastní majetek přitom firma odhaduje na necelých 13 milionů korun.

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení, zakázal dlužníkovi nakládat s majetkem a vyzval věřitele, tedy i zákazníky, kteří na slevovém serveru nakupovali a nedočkali se protiplnění, aby se do řízení přihlásili. Firma Spojka Group podle serveru Aktuálně.cz nepřipouští vlastní pochybení, za původce problémů označuje spolupráci s konkurenčním serverem Slevomat.cz z let 2011 až 2013. Zástupci Slevomatu takové zdůvodnění odmítají.

Podle serveru tak jde o druhé zahájené insolvenční řízení s firmou Spojka Group. To první na podzim loňského roku odstartovala cestovní kancelář Adrialand, která ale následně nezaplatila zálohu 50 tisíc korun na náklady řízení, přestože jí Spojka Group dluží zhruba pět milionů korun. Toto první insolvenční řízení tak soud v prosinci ukončil.

Doménu Zapakatel.cz od půlky loňské června provozuje nový vlastník, společnost ePojisteni.cz. Ta ji proměnila na slevový agregátor shromažďující nabídky slevových serverů. Firma uvedla, že při přebírání domény Zapakatel.cz zaplatila společnosti Spojka Group 12,5 milionu korun. Ty musely být podle smlouvy použity na zaplacení dluhů a vypořádání s partnery společnosti.

Ze slevoserveru do e-shopu