CEFC bude i generálním partnerem Slavie. Potvrdily se tweety Tvrdíka

Hráči Slavie Praha při své tradiční děkovačce fanouškům

Hráči Slavie Praha při své tradiční děkovačce fanouškům Zdroj: Jan Maly, www.slavia.cz

Synergie na druhou. Tak by se dala nazvat informace, že čínská společnost CEFC se v roce 2016 stane generálním partnerem fotbalového klubu Slavia Praha. Číňané jsou totiž s 60 procenty i majoritním vlastníkem „sešívaných“. Na změnu v generálním sponzorství upozornily tweety místopředsedy dozorčí rady Slavie Jaroslava Tvrdíka.

Slavia zřejmě zvolila s podzimními změnami i novou strategii ve sdělování informací, a to přes twitter. Začátkem prosince místopředseda dozorčí rady Slavie Jaroslav Tvrdík napsal, že vlastník Slavie bude i generálním partnerem „sešívaných“.

Žádná ze stran však nechtěla podrobnosti k novým kontraktům upřesňovat. Tvrdíkovy tweety dnes pro E15.cz pouze ve stručnosti potvrdil ředitel komunikace CEFC Pavel Bednář: „Společnost CEFC Investment (Europe) Company, majoritní vlastník SK Slavia Praha, se v roce 2016 stane generálním partnerem SK Slavia Praha. Další podrobnosti nebudeme zveřejňovat.“

Otázkou tedy je, co se stane se současným generálním partnerem, sázkovou společností Fortuna, která má ještě kontrakt na rok a půl. Fortuna pro server E15.cz uvedla, že hodlá zůstat ještě jeden a půl roku generálním partnerem fotbalové Slavie.

Světlo do situace měl zřejmě vnést další Tvrdíkův tweet, že Fortuna zůstane partnerem Slavie, ovšem už bez přívlastku generální. Zřejmě se tak posune do linie prémioých partnerů, která se v klubu právě nově vytváří.

Sázková společnost Fortuna další komentář dnes přes svého mluvčího Petra Šraina odmítla s odkazem na své původní vyjádření: „Není nic, co bychom v tuto chvíli chtěli nad rámec dříve zmíněného komentovat.“

Kromě dosavadního generálního partnera, společnosti Fortuna, má Slavia v současnosti i pětici hlavních partnerů, na konci října ji rozšířil americký sponzor Cuoni Group. Doplnil tak akciovou společnost Prostor, skupinu Synot, firmy Umbro a FV Plast.

Čínská investiční společnost CEFC koupila 60 procent akcií Slavie od minulého majitele Aleše Řebíčka letos na začátku září. Zbylých 40 procent získal miliardář Jiří Šimaně, který se stal prezidentem klubu a předsedou představenstva.