Cestovka Exim Tours mění majitele, koupila ji skupina Rewe

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: FIRO - tour

Jedna z největších cestovních kanceláří na tuzemském trhu - CK Exim Tours - mění majitele. Její šéf Ferid Nasr prodal většinový podíl ve firmě strategickému investorovi, jímž je podle informací deníku Dnes společnost Rewe, majitel obchodů Billa či Penny Market a také cestovní kanceláře Its Billa Travel. Mluvčí Rewe Marco Sandner však odmítl tuto informaci potvrdit.

Nasr ale prodej potvrdil. „Dohoda o prodeji majoritního podílu Exim Tours byla podepsána dnes. Majoritní podíl získal strategický partner,“ potvrdil serveru iHNed.cz. Bližší podrobnosti uvést nechtěl, strategický partner se prý odkryje sám ve čtvrtek dopoledne na tiskové konferenci Exim Tours.

Nasr přitom ještě v úterý Hospodářským novinám řekl, že chce do roka uvést akcie své firmy na pražské burze a zvětšit kvůli tomu v Česku sídlící holding Exim Tours na víc než dvojnásobnou velikost. Cenu transakce nezveřejnil.

Cestovní kancelář Exim Tours a.s. zahájila činnost v roce 1993. Jejím zakladatel a generálním ředitelem (a dosud i majoritním vlastníkem) je Tunisan Ferid Nasr, který v ČR vystudoval výpočetní technika na ČVUT. Kromě leteckých pobytů u moře nabízí Exim Tours v poslední době i některé exotické destinace, např. Keňa, Zanzibar, a také lyžařské zájezdy.

V roce 2010 společnost se zhruba 250 zaměstnanci zajistila leteckou dovolenou 263 tisícům klientů a její tržby činily 3,45 miliardy korun. V tuzemsku provozuje zhruba 50 vlastních prodejních míst, zájezdy kanceláře nabízí také 18 franšíz a okolo 2000 provizních prodejců.

Ferid NasrFerid Nasr|E15 Robert ZlatohlavekFerid Nasr

Loni v listopadu Nasr oznámil, že sloučí většinu svých firem pod jediný holding, do něhož tak patří vedle české Exim Tours ještě Kartago Tours Slovakia, Kartago Tours Hungary a Exim Tours Poland. Celkový obrat skupiny je kolem osmi miliard korun.