Electro World kvůli ztrátě snížil základní kapitál

Electroworld, elektronika

Electroworld, elektronika Zdroj: ctk

Prodejce elektroniky Electro World řeší více než půlmiliardovou ztrátu, kterou v Česku vytvořil za poslední roky. Snížil proto základní kapitál o 400 milionů korun na 481 milionů. „Částka odpovídající snížení základního kapitálu společnosti bude použita k úhradě ztrát společnosti z minulých let,“ zdůvodnil řetězec škrt v základním jmění.

Na provozní úrovni firma v minulém finančním období prodělala třicet milionů korun, což byl asi o deset milionů lepší meziroční výsledek. Ve srovnání s červenými čísly na provozní úrovni se však může Electro World pochlubit zhruba pětinovým růstem tržeb na 3,2 miliardy korun.

Z hlediska klíčových obchodních marží ale podnik rostl jen o jednotky procent. Otázku po očekávaném výsledku v aktuálním finančním roce nechala společnost s ohledem na pravidla mateřského koncernu bez komentáře.

Z červených čísel se snaží dostat i britská skupina Dixons Retail, do níž Electro World patří. Zatím se jí za poslední finanční pololetí podařilo zmírnit ztrátu na 22 milionů liber (682 milionů korun).

Moc kaprů na jeden elektrorybník

Evropa zhasíná žárovky. Navždy!