Obavy se nenaplnily, slevové servery houfně nekrachují

Ilustrační foto. (Foto: Profimedia)

Ilustrační foto. (Foto: Profimedia) Zdroj: Profimedia

Trh slevových serverů v České republice stále stoupá. Podle statistik tuzemského slevového agregátoru Slevín.cz, který shromažďuje jednotlivé nabídky slevových serverů, se v letošním roce protočí kolem tří miliard korun. Vloni to bylo 1,8 miliardy.

„V polovině letošního roku, kdy se teprve rozjížděla hlavní sezóna prodejů dovolených, činila celková útrata přes 1,1 miliardy korun. Největší boom objednávek přes slevové portály přitom očekáváme v době předvánočních nákupů. Je tedy pravděpodobné, že celková útrata tří miliard korun je reálným cílem,“ řekl serveru E15.cz Michal Menšík, ředitel Slevín.cz.

Ten zároveň vyvrací informace o hromadném krachu desítek slevových serverů. Konkurenční vyhledávač slev na internetu, portál Skrz.cz, navázaný na jedničku trhu Slevomat.cz, totiž před časem uvedl, že do konce roku ze současných zhruba 130 slevových portálů vydrží do konce letošního roku jen asi padesátka. „Někteří velcí hráči na trhu začali do médií vyhlašovat, že celý byznys dramaticky klesá a že na trhu zůstane jen pár nejsilnějších portálů. Tento umělý tlak pochopitelně konkurenci pomáhá a přispívá k všeobecné domněnce, že většina trhu není dostatečně důvěryhodná,“ tvrdí Menšík.

Šéf Slevín.cz odhaduje, že ze současných 144 serverů, které má tento agregátor v evidenci, jich přežije přinejmenším stovka. „Vloni touto dobou bylo na trhu zhruba 170 slevových serverů, pokles za celý rok je tedy rozhodně menší, než jakou straší naše konkurence pro závěr letošního roku, kdy objem peněz v oboru poroste,“ dodává Menšík.

EuroEuro|E15