Sivek chystá expanzi nové hotelové značky

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: sivekhotels.com

Podnikatel v cestovním ruchu Viliam Sivek chystá expanzi své nové hotelové značky Sivek Hotels. Řetězec se má začít rozrůstat v tuzemsku i zahraničí od ledna na základě prodeje franšíz. „Už nyní máme celkem 12 zájemců, z toho dva na Slovensku, šest v Praze a zbytek v českých regionech,“ řekl deníku E15 Sivek.

Na nový byznys se Viliam Sivek vrhl poté, co koncem loňského roku prodal největší tuzemskou hotelovou síť EuroAgentur Hotels & Travel ruským podnikatelům. Celkem se tak zbavil 45 hotelů; hodnota transakce nebyla zveřejněna.

V současné době Sivek s rodinou vlastní a provozuje pět hotelů v Praze, expanzi značky Sivek Hotels má na starosti výkonný ředitel firmy Viliam Sivek junior. Společnost Sivek Hotels chce získat pod svá křídla především majitele a provozovatele menších nezávislých hotelů, jejichž síla nestačí například na marketing v zahraničí.

„Vedle našeho systému kvality jde tedy například také o cílený marketing, přístup do našeho on-line rezervačního systému a příliv klientů od naší cestovní kanceláře,“ uvedl Sivek. Právě vlastnictví velké cestovky, která se specializuje na příjezdy turistů ze zahraničí, považuje za svou výhodu. Kancelář je jedním z hlavních zdrojů hostů v Sivkových hotelech, jejichž obsazenost se letos v hlavní sezoně pohybovala nad 90 procenty.

Společnost Viliam Sivek-Sivek Hotels dnes zaměstnává zhruba 160 lidí. Hoteliér vlastní i několik kaváren a restaurací a cateringovou společnost.