Slevomat prodal majoritní podíl v portálu Zapakatel.cz

„Zjistil jsem, že jsem se
našel. Slevomat mě opravdu
baví, tohle dítě už nechci dát
nikomu,“ říká Tomáš Čupr.

„Zjistil jsem, že jsem se našel. Slevomat mě opravdu baví, tohle dítě už nechci dát nikomu,“ říká Tomáš Čupr. Zdroj: Tomas Zelezny

Lídr tuzemského trhu slevových serverů Slevomat snížil svůj většinový podíl v trojce na trhu portálu Zapakatel.cz a ukončil s ním spolupráci. Hodnotu transakce firmy neuvedly. Před rokem se oba servery spojily, aby ovládly trh.

Slevomat dosud vlastnil 51procentní podíl v portálu Zapakatel.cz. Nyní Slevomat odvolal z vedení Zapakatel.cz svého zástupce a ponechá si ve společnosti minoritní podíl pod 25 procent.

Důvodem ukončení spolupráce je rozdílný pohled na podnikání a výši marží. „Namísto krátkodechého cenového podbízení je naším cílem vytváření dlouhodobých, oboustranně výhodných partnerství se zákazníky i obchodními partnery a trvalá udržitelnost a finanční stabilita našich společností,“ uvedl šéf Slevomatu Tomáš Čupr.

Podíl skupiny Slevomat Group na trhu dosahuje nyní 40 procent. Obrat tuzemských slevových serverů letos podle odhadů odborníků přesáhne rekordní tři miliardy korun.

Tomáš Čupr: Slevomat bude nabízet i velké značky

Zákazníci mohou nyní nakupovat zlevněné zboží a služby na 130 slevových serverech, jejich počet letos ale dál rychle klesá. Loni v létě jich bylo přes dvě stovky. „Zůstávají ti, kteří mají sílu poskytovat kvalitní zákaznický servis a další přidanou hodnotu, ať už se jedná o garanci vrácení peněz či ombudsmana řešícího potíže za zákazníka apod.,“ uvedl ředitel vyhledávače slev Skrz.cz Petr Kováčik. Podle něj by letos mohly z trhu odejít desítky portálů.