Stock Plzeň koupil slovenského výrobce destilátů Imperator

likérka Stock

likérka Stock Zdroj: ctk

Plzeňský Stock koupil slovenského výrobce ovocných destilátů, firmu Imperator. Je to šestý největší výrobce lihovin na Slovensku. Cenu akvizice nezveřejnil. Informaci dnes uvedla firma v tiskové zprávě. Největší český výrobce lihovin koupil podnik prostřednictvím své stoprocentní dceřiné firmy Stock Slovakia, která funguje na slovenském trhu od roku 2003.

Společnost Imperator byla založena před 15 lety a od té doby úspěšně roste, zejména v kategoriích ovocných destilátů, vodky a borovičky. Má pozici „dvojky“ v ovocných destilátech, která je druhou nejsilnější kategorií alkoholu na Slovensku. Právě silná pozice v ovocných destilátech byla důvodem koupě podniku.

Stock Slovakia je lídrem slovenského trhu bylinných hořkých likérů, kde má téměř padesátiprocentní podíl díky značkám Fernet Stock, Fernet Stock Citrus a Fernet Stock Z-Generation. Je také silným hráčem v kategorii whiskey se značkou Tullamore Dew a v kategorii vodky se dvěma novými značkami - Vodka Amundsen a Vodka 1906.

„Jsme velmi rádi, že spojujeme své síly s firmou Imperator. Věříme, že díky kombinaci stávajících značek ve Stocku Slovakia se značkami Imperator budeme mít takový sortiment a pokrytí, které napomohou budoucímu růstu trhu,“ řekl generální ředitel Stocku Plzeň Petr Pavlík. Spojení podniků posune Stock Slovakia na silnější tržní pozici na trhu s alkoholem na Slovensku. Bude mít jasnou vedoucí pozici na trhu v kategorii bylinných hořkých likérů a velmi silnou druhou pozici v kategorii ovocných destilátů, což platí stejně i pro vodku, dodal Pavlík.