Už i čeští Vietnamci mají vlastní slevový server

Nový vietnamský slevový server s nabídkami v českých městech

Nový vietnamský slevový server s nabídkami v českých městech Zdroj: Zive.cz

Před rokem vrcholil boom slevových serverů. Na malém českém trhu se najednou objevilo přes 200 webů nabízející slevy na principu hromadného nákupu poukázek. Lídrem je v tomto oboru na českém trhu Slevomat, své slevové weby mají třeba i Seznam nebo Centrum. Nyní se objevila i kuriozita – vietnamský slevový server nabízející slevy u českých prodejců.

Vietnamský web Cungmua.eu odstartoval stylově s nabídkou vietnamské polévky Pho se slevou 90 procent. Velká porce původně za 100 Kč vás vyjde na desetikorunu. Chcete-li nabídky využít, musíte se poprat s překladačem, protože českou lokalizaci web nenabízí. Kromě slevových nabídek má web také obsah ke čtení a diskuzní fórum.

Za webem stojí vietnamská obchodní společnost působící ve Vietnamu a Číně, která postupně rozšiřuje své aktivity do dalších zemí. Kromě Česka mají pobočku i v Turecku. Těžko říct, nakolik silná je zdejší vietnamská komunita na internetu. Podle prvních nabídek to na velký byznys nevypadá, zmiňovanou polévku si objednali zatím jen dva lidé.