Britský developer válčí s Playboyem kvůli zaregistrované doméně

Realitní developer Michael Ross je ve válce s magazínem Playboy. Zaregistroval si totiž doménu playboy.london hned poté, co byly veřejnosti nabídnuty internetové domény s novou příponou. To ale rozčílilo amerického vydavatele pánského časopisu.

Do Londýna dorazil dopis od losangeleských právníků, ve kterém se vydavatelství ohrazuje proti Rossovu jednání a požaduje převedení registrace. Ross má však v plánu hájit své zájmy.

Lhůta, ve které se měl vzdát internetové adresy, již vypršela. „Jsem londýnský playboy a mám plné právo na internetovou adresu, kterou jsem si zaregistroval,“ řekl večerníku Evening Standard. „Jejich přístup je nehorázně arogantní. Říkají, že tímto snižuji hodnotu jejich značky. To mě osobně uráží. Já si myslím, že ji naopak zvyšuji,“ dodal dvaapadesátiletý podnikatel.

Ross, který nemá v úmyslu předstírat, že je zakladatelem magazínu Hughem Hefnerem, sám přiznává, že byl překvapen, když bylo jeho žádosti o registraci domény vyhověno. „Přece jenom je to pouhé slovo ve slovníku, kdyby to byla chráněná značka, tuto doménu by mi nikdy nemohli přidělit.“

Přetahovaná o Playboy – kdo získá vliv?