Dětské pořady bude mít v ČT na starosti Barbara Johnsonová

Barbara Johnsonová

Barbara Johnsonová

Kreativní producentkou pro dětskou a vzdělávací tvorbu se na základě výběrového řízení stala dlouholetá spolupracovnice České televize Barbara Johnsonová. Generální ředitel Petr Dvořák ji do funkce jmenoval k 1. prosinci 2012.

Úkolem kreativní producentky bude mimo jiné i vytvoření a vedení tvůrčí producentské skupiny dětské tvorby pro připravovaný kanál České televize zaměřený na děti, mládež a vzdělávání.

Barbara Johnsonová začala pracovat v České televizi v roce 1993 na pozici dramaturgyně v tvůrčí skupině Jiřího Chalupy. Od roku 2004 působí jako dramaturgyně hrané tvorby pro děti a mládež ČT. Na svém tvůrčím kontě má i celou řadu pohádek (Micimutr, O království z nudlí, O bílé paní, Kouzla králů, 100+1 princezna, Škola ve mlejně, Anděl Páně) nejnověji se dramaturgicky podílela na pohádce O pokladech, která má premiéru 30. 12. 2012.

Spolupracovala ale i na seriálech (Mazalové, Ať žijí rytíři) a krátkých filmech, určených pro mezinárodní výměnu EBU (Mimozemšťan, Past na Ježíška a Anděl). Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor národopis, se specializací na žánry pohádka, pověst či lidové divadlo.