Eva Zamrazilová se stala hlavní ekonomkou České bankovní asociace

Hlavní ekonomkou České bankovní asociace se od 1. srpna stala Eva Zamrazilová (na archivním snímku). V letech 2008 až 2014 byla členkou bankovní rady ČNB.

Hlavní ekonomkou České bankovní asociace se od 1. srpna stala Eva Zamrazilová (na archivním snímku). V letech 2008 až 2014 byla členkou bankovní rady ČNB. Zdroj: CTK

Hlavní ekonomkou České bankovní asociace se s účinností ode dneška stává Eva Zamrazilová (53). Ta byla v letech 2008 až 2014 vrchní ředitelkou a členkou bankovní rady České národní banky.

Zamrazilová se ve své nové pozici bude zaměřovat především na makroekonomické analýzy a prognózy, sektorové studie či na vyhodnocování dopadů legislativních opatření na český bankovní sektor. S ČBA spolupracovala již dříve jako členka Pracovní skupiny pro ekonomické a měnové otázky a členka Vědeckého grémia.

Zamrazilová absolvovala Národohospodářskou fakultu VŠE. Po studiu vyučovala teorii statistiky a ekonomickou statistiku na VŠE, působila jako vědecký pracovník v Ústavu prognózování VŠE, v Ekonomickém ústavu ČSAV a Výzkumném ústavu práce a sociálních věcí. Pracovala též na makroekonomických analýzách a prognózách v týmu hlavního ekonoma Komerční banky. Je členkou předsednictva České společnosti ekonomické. V letošním roce neúspěšně kandidovala do Evropského parlamentu za ODS.