Fúze na právnickém trhu: Rödl & Partner se spojí s Vorlíčková Partners

RÖDL & PARTNER A VORLÍČKOVÁ PARTNERS

RÖDL & PARTNER A VORLÍČKOVÁ PARTNERS Zdroj: RODL & PARTNER

Mezinárodní poradenská kancelář Rödl & Partner a daňově auditorská společnost Vorlíčková Partners půjdou dále společnou cestou. Rödl & Partner k datu 1. října 2014 přivítá pod svými křídly nové kolegy z řad daňových poradců, auditorů a právníků.

Spolu s vedoucí partnerkou kanceláře Vorlíčková Partners Lucií Vorlíčkovou a všemi dalšími partnery tak přichází téměř 90 špičkových odborníků. Kancelář Rödl & Partner se s celkovým počtem tuzemských poradců přiblíží číslu 300 a potvrzuje své postavení mimořádně silné poradenské kanceláře v České republice poskytující poradenství v oboru právo, daně, audit, outsourcing a management & business consulting takzvaně „z jedné ruky“.

„Vzhledem ke globálnímu zaměření našich klientů je stále důležitější, abychom byli schopni nabízet poradenské a zejména auditorské služby po celém světě,“ vysvětlují vedoucí partneři společnosti Vorlíčková Partners Lucie Vorlíčková a Tomáš Zatloukal a dodávají: „Při našem rozhodování jsme vědomě zvolili spojení s Rödl & Partner právě proto, abychom mohli našim klientům dlouhodobě nabízet silnou alternativu ke čtyřem největším mezinárodním poraden-ským firmám. Zvláštní přístup kanceláře Rödl & Partner k německým středně velkým a velkým firmám s mezinárodními aktivitami nabízí ideální možnosti uplatnění právě pro naše základní obory činnosti.“

Nárůst české klientely

A Lucie Vorlíčková osobně dodává: „Jsem velice potěšená, že se vracíme ´domů´ a opět spojujeme naše síly.“ Byla to totiž právě Lucie Vorlíčková, která před 23 lety patřila mezi vůbec první spolupracovníky nově vzniklé pobočky Rödl & Partner v Praze, kde několik následujících let vedla oblast daní a auditu.

Kancelář Rödl & Partner je historicky spjatá hlavně s investory z německy mluvících zemí, po-slední dobou však zaznamenala nárůst i české klientely. Mezi její klienty patří především ob-chodní korporace podnikající v různých oborech ekonomické činnosti. Jedná se o výrobní i obchodní podniky, energetické koncerny či firmy poskytující finanční služby. Cílem kanceláře je neustálé zkvalitňování a rozšiřování poskytovaných služeb, které je podmí-něno získáváním nových kolegů, kteří budou specialisty v těchto poradenských oborech.

Zaměření na německou klientelu

„Proto spojení s kolegy z kanceláře Vorlíčková Partners do tohoto konceptu naprosto zapadá,“ dodává Petr Novotný, který si také velmi cení vynikajících výsledků kolegů z kanceláře Vorlíčková Partners v oblasti obhajoby zájmů klientů ve všech fázích daňového řízení i soudního prosazování.

Obdobně jako Rödl & Partner, i společnost Vorlíčková Partners se zaměřuje na německou klientelu. „Mezi naše klienty patří zahraniční koncernové podniky a středně velké společnosti, investiční fondy i soukromé osoby,“ představuje Lucie Vorlíčková mandanty své kanceláře.