J &T Banka vydává exkluzivní magazín Magnus

magnus

magnus

Vydavatel Joachim Dvořák a významní zahraniční i čeští fotografové, spisovatelé a publicisté jsou autory prvního vydání nového magazínu Magnus. Pro banku J&T ho vytváří agentura Yinachi.

Magazín, pro který se velmi dobře hodí anglický termín „bookazine“, má 196 strana a bude vycházet dvakrát ročně. „Další číslo připravujeme na konec roku,“ potvrdil mluvčí J&T Banky Petr Málek. Šéfredaktorem magazínu je Joachim Dvořák, majitel vydavatelství Labyrint. Redaktory jsou Helena Diesing a Tomáš Dimter. Do prvního vydání napsal úvodník spolumajitel finanční skupiny J&T Patrik Tkáč.

Autorem projektu i grafického návrhu je agentura Yinachi. „Je to týmová práce, které se kromě Yinachi účastní i lidé z banky,“ popsal tvorbu magazínu Málek. První číslo je tematicky věnované moři, téma dalšího čísla nechtěl tiskový mluvčí prozradit. Banka magazín sama distribuuje mezi své klienty. Fotografiemi do prvního čísla přispěli například rodačka z Bahrajnu Zena Holloway, která se specializuje na podvodní fotografii, nebo americký fotograf Anthony Sau, nositel Pulitzerovy ceny a dvojnásobný vítěz World Press Photo. Část příspěvků je od slovenského spisovatele a textaře Borise Filana nebo spisovatele Jaroslava Rudiše, autora románu Nebe pod Berlínem.