Křišťálová Lupa letos zrušila kategorie All Star a Vyhledávače, další ale přidala

Křišťálová lupa 2012

Křišťálová lupa 2012

Cena českého internetu letos odstartovala s množstvím novinek. Až do 2. září může široká veřejnost nominovat své nejoblíbenější projekty uplynulého roku, a to celkem ve třinácti kategoriích.

Anketu Křišťálová Lupa 2012 pořádá Lupa.cz, první server o českém internetu. Nominace probíhají prostřednictvím online formuláře na webových stránkách ankety. Své tipy posílá odborná porota, kterou tvoří zhruba 150 významných osobností českého internetového trhu. Speciální nominační formulář je určen pro samotné provozovatele a majitele internetových projektů. Z této široké palety pak vybere expertní panel, složený z odborných novinářů, pět až deset projektů v každé kategorii do finálního hlasování.

Jako každý rok došlo i letos k obměně kategorií reagující na aktuální stav na českém internetu. Z hlasování byly vyřazeny kategorie All Star a Vyhledávače a naopak rozšířeno bylo o nové položky.

„Letošní novinkou je rozdělení kategorie Inspirace roku na Obsahovou inspiraci a Marketingovou inspiraci, aby bylo trochu návodnější, co v té které oblasti vybírat. Úplně novou kategorií je Veřejně prospěšná služba, protože v této oblasti za poslední rok vzniklo opravdu hodně podnětných a užitečných projektů, které si jistě zaslouží podporu a pozornost,“ vysvětluje výkonný ředitel Internet Info a duchovní otec celého projektu Ján Simkanič.

Křišťálová lupa 2011 se pro změnu nesla ve stylu konce tištěných médiíKřišťálová lupa 2011 se pro změnu nesla ve stylu konce tištěných médií

Pro všechny kategorie pak podle Simkaniče platí, že nejen oblíbenost, ale právě aktivity uplynulého roku by měly v ideálním případě být tím, co nejvíce ovlivní zařazení projektů do finálního hlasování. To proběhne 24. září.

Co čeká na konci tunelu

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety se pak uskuteční 28. listopadu tradičně v Divadle Archa. Mottem večera bude plánovaný konec světa, který má přijít 21. prosince tohoto roku. 7. ročník ankety s podtitulem Konec světa aneb Co čeká na konci tunelu tak vybere ty nejzajímavější projekty, jejichž sláva pronikne až na věčnost.

„Slavnostním vyhlášením už počtvrté provede osvědčené moderátorské duo Tomáš Hanák a Ján Simkanič, které je zárukou toho, že opět půjde o jeden z nejpříjemnějších večerů celého roku,” říká Renata Fiedlerová, marketingová ředitelka Internet Info.