Magistrát ukončil vydávání Listů

Magistrát hl. m. Prahy

Magistrát hl. m. Prahy

Magistrát přehodnocuje dříve uzavřené smlouvy. Odstoupil od smlouvy se společností Tardus, která tiskla a distribuovala Listy hl. m. Prahy a zadal právní rozbor smlouvy se společností JC Decaux.

Praha si nechala na základě přetrvávajících stížností zkontrolovat distribuci Listů. „Podle smlouvy měla společnost Tardus měsíčně vytisknout 600 tisíc výtisků Listů a distribuovat patřičný počet do poštovních schránek, kterých je v Praze kolem 550 tisíc. Z průzkumu distribuce ale vyplynulo, že třetina Pražanů Listy do svých schránek vůbec nedostala. Tím společnost podle nás podstatně porušila smlouvu a Praha si tím zakládá právo okamžitě od smlouvy odstoupit“, řekl primátor Bohuslav Svoboda.

Papírová verze informačního periodika bude zřejmě nahrazena zprávami na internetu nebo SMS zpravodajstvím. „Tyto moderní komunikačni technologie tak budeme moci rychleji rozvíjet i s využitím prostředků, které se uvolnily zrušením papírových Listů,“ uvedl primátor.

Tiskový odbor magistrátu kromě toho oznámil, že radní Aleksandra Udženija zadala právní rozbor smlouvy se společností JC Decaux. Ta je provozovatelem sítě citylight nosičů na městském mobiliáři podle smlouvy, která byla původně uzavřena už v roce 1993.