Orálek přešel z Dnes do Hospodářek

Hospodářské noviny, iHNed

Hospodářské noviny, iHNed

Dlouholetý zástupce šéfredaktora deníku Dnes Petr Orálek přechází od srpna na stejný post v Hospodářských novinách. Ve funkci střídá Ondřeje Neumanna, který bude řídit týdeník Ekonom.

Podle informací z Hospodářských novin Orálek po Neumannovi převezme i vedení domácí redakce. Výměna má souviset i se změnou koncepce, kterou deník chystá. Bude se mimo jiné soustředit víc na regiony. Hospodářky už dokonce vyrobily pilotní vydání své pražské přílohy.

„Ještě bych tu změnu nerad komentoval, myslím, že vydavatelství Economia k tomu brzy vydá tiskovou zprávu,“ řekl Strategii Orálek, který měl i v deníku Dnes na starosti právě regiony.

Hospodářky chtějí čelit klesajícímu prodanému nákladu nejen regionálními přílohami, ale také opětovným nasměrováním obsahu více na byznys. V dubnu prodával deník podle ABC průměrně 41 tisíc výtisků. Meziročně tak poklesl více než o pětinu.

Nové vedení bude mít také další produkt vydavatelství Economia, týdeník Ekonom. Podle informací serveru Lidovky.cz vystřídá Evu Hanákovou právě dosavadní zástupce šéfredaktora Hospodářských novin Ondřej Neumann.

Ondřej Neumann v minulosti působil jako vedoucí domácí redakce Lidových novin, poté jako zástupce šéfredaktora Týdne a od roku 2005 jako šéfeditor ČT 24. Zástupcem šéfredaktora Hospodářek byl od roku 2009.

Hanáková vedla Ekonom od roku 2007. V dubnu prodával týdeník podle ABC průměrně 15690 výtisků.