Pomeje dostal na Primě okamžitou výpověď

Jiří Pomeje

Jiří Pomeje

Herec a moderátor Jiří Pomeje ze dne na den končí s moderováním VIP zpráv na Prima Family. Důvodem jsou Pomejeho výroky o „údajné ženské mafii na Primě“, které otiskl deník Blesk.

O rozhodnutí televize informoval tiskový mluvčí FTV Prima Václav Mazánek. „Podle původní dohody měl sice (Jiří Pomeje) pokračovat v moderování VIP zpráv ještě do poloviny března, ale jeho výroky o ´údajné ženské mafii na Primě´, které dnes přinesl deník Blesk, nejsou pro vedení redakce zpravodajství a publicistiky v žádném případě akceptovatelné,“ uvedl Mazánek.

„Dlouhodobě rozvíjím tým zpravodajství tak, aby v něm pracovali kultivovaní lidé. A podobné sexistické výroky u nás nemají místo. Jiří Pomeje by si měl uvědomit, že takováto slova nejvíce škodí jemu samotnému,“ komentovala situaci šéfredaktorka zpravodajství Jitka Obzinová.

 

Pomejeho styl moderování byl už delší dobu na Primě předmětem diskusí a televize se již dohodla na jeho odchodu k polovině března. Zatím se neví, kdo Pomejeho nahradí, v moderování VIP zpráv se budou dočasně střídat Laďka Něrgešová a Ivana Gottová.

Jiří Pomeje zemřel. Smutnou zprávu potvrdil jeho kamarád >>>