Přestupy (Strategie č. 01/12)

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

Přestupy










Rošáda v Atemi a Euronews

Na přelomu roku si zvučná jména vysokého managementu porůznu prostřídala křesla v českých vydavatelských domech. Z pozice výkonného ředitele vydavatelství Atemi odešel na vlastní žádost Karel Brýna. Do vydavatelství však míří dosavadní ředitelka inzerce vydavatelství Euronews Michaela Hromádková, která změnila adresu nedlouho poté, co Euronews koupil od PPF podnikatel Milan Procházka. I ona však prý (alespoň podle slov Milana Procházky) odešla po vzájemné dohodě, vstříc novým příležitostem, a tedy do Atemi.

Michaela HromádkováMichaela Hromádková

Tři měsíce a 16 let

Nový rok také provětral obchodní oddělení vydavatelství Stratosféra. Jeho obchodní ředitelkou už nebude Silvie Holubová, ale stávající ředitelka online inzerce Kristýna Motrincová. Holubová se v křesle ohřála jen tři měsíce, když v říjnu vystřídala Táňu Freithovou. Změny neminuly ani vydavatelství Sanoma Media Praha - funkce obchodního ředitele se zde ujal Jan Jireček, dosavadní šéf obchodu internetových aktivit společnosti, který dříve mimo jiné působil jako vedoucí regionálního prodeje TV Nova, kde byl rovněž zodpovědný za prodej reklamy, či obchodní ředitel televize Z1. Jireček střídá na obchodním oddělení Sanomy Karin Vedrovou, která do firmy nastoupila před 16 lety. Postupně zde pracovala na pozicích marketingové ředitelky, publisherky a obchodní ředitelky.

Jan JirečekJan Jireček

Fin přebírá LMC

Společnost LMC, provozovatel pracovních portálů Jobs.cz a Práce.cz, má nového generálního ředitele.
Stal se jím Raimo Mäkilä, který je také viceprezidentem Alma Media pro divizi Marketplaces, jejíž součástí se LMC od ledna stala. Nahradil Libora Malého, který bude nadále poradcem vedení LMC i Alma Media.

Raimo MäkiläRaimo Mäkilä

Ringier mění online

Na pozici ředitele digitálních médií vydavatelství Ringier Axel Springer CZ nastoupil Matěj Hušek. Bude zodpovědný za rozvoj stávajících a vývoj nových digitálních produktů firmy. Ve funkci střídá Martina Horkého, který oddělení dočasně řídil.

Matěj HušekMatěj Hušek

Hinton má ředitele

Stavební společnost Hinton jmenovala výkonného ředitele Petra Šimona. Od roku 1988 působil ve výrobních pozicích společností IPS a Skanska, jako projektový manažer realizoval řadu významných staveb. Od roku 2008 zastával funkci ředitele v Divizi pozemního stavitelství společnosti Skanska.

Petr ŠimonPetr Šimon

Nová CCM v CCB

Luďka Raimondová řídí nově korporátní i produktovou komunikaci a marketingové aktivity Czech Credit Bureau.
Podílí se i na komunikaci všech souvisejících společností, a vede i marketing a komunikaci sesterské SCB - Slovak Credit Bureau.

Luďka RaimondováLuďka Raimondová

Jan Samko: Sbohem, mimozemšťane!

Jan Samko opouští v lednu 2012 pozici marketingového ředitele největšího tuzemského internetového prodejce Alza.cz. Marketingové oddělení přebírá od ledna 2012 Martin Drdúl, dosavadní obchodní ředitel společnosti, a prozatím není jasné, jak dlouho bude působit v obou funkcích současně. Samko nicméně ještě během ledna předá otevřené projekty.
Jan Samko do Alza.cz nastoupil v roce 2002 a stál za zrodem přidrzlého zeleného mužíka, mimozemšťana jménem Alza, který je několik let nepřetržitě hrdinou masivních reklamních kampaní. Za vydatné pomoci ufona, který vyvolává spíš negativní reakce, ale je lehce zapamatovatelný, se Samkovi podařilo vybudovat široké povědomí o značce Alza.
O místě svého nového působiště se dosud nevyjádřil, ani o tom, zda ho k odchodu náhodou nepřinutil jeho všudypřítomný zelený výtvor.

Jan SamkoJan Samko

Prosperita v Prosperitě

Výkonným ředitelem společnosti Prosperita finance se stal Tomáš Holec. Přichází z pozice finančního a investičního analytika v mateřské společnosti Prosperita investiční společnost. Dlouhodobě se zajímá o inovace investičních postupů a problematiku financí obecně.

Tomáš HolecTomáš Holec

V marketingu Internet Info

Na pozici marketingové ředitelky vydavatelství Internet Info nastupuje Renata Fiedlerová.
Bude zastřešovat marketingovou podporu zpravodajských serverů a jednotlivých projektů společnosti, odborných konferencí a v neposlední řadě i společnosti jako celku, včetně interní komunikaci firmy.

Renata FiedlerováRenata Fiedlerová

Mluvčí Poštovní spořitelny

Na pozici mluvčí Poštovní spořitelny nastoupila Zuzana Kalátová. Ve funkci nahradila Denisu Salátkovou, která odešla mimo skupinu ČSOB. Kalátová přichází po deseti letech strávených ve sportovní redakci České televize.

Zuzana KalátováZuzana Kalátová

3M posiluje marketing

Za marketingové řízení divize Komerční grafiky, projekce a dopravního značení 3M je nově zodpovědný Martin Vlček na pozici Marketing Supervisor. Střídá Janu Novákovou, která se bude starat o marketing divize Building & Commercial Services. Vlček předtím působil ve společnosti T-Mobile, kde měl na starosti mimo jiné marketing hlasových či roamingových služeb v oddělení Category & Product Managementu.

Martin VlčekMartin Vlček

Nový obchodní Pivovarů

Řízení obchodu s majiteli hospod, restaurací a barů má ve společnosti Pivovary Staropramen nově na starosti Daniel Tinz, který doposud působil na pozici regionálního manažera prodeje. Do společnosti nastoupil v roce 2005. Střídá Petra Kovaříka, který přechází v rámci skupiny StarBev do Maďarska.

Daniel TinzDaniel Tinz

Šéf Zuno Bank

Česká a slovenská Zuno Bank mají nového generálního ředitele. Je jím Tomáš Kuna, který do Zuno přišel ze slovenské Poštové banky. Tam vedl téměř tři roky divizi marketingu. Předtím zastával obdobné pozice v Betway.com a Centralway Investment.

Tomáš KunaTomáš Kuna

Deloitte přibírá partnera

Novým partnerem ve společnosti Deloitte se stal Vladimír Šolc. Je odpovědný za služby pro poradenství v oblasti podnikových financí v České republice. Před příchodem do Deloitte pracoval tři roky jako generální ředitel tuzemské Deutsche Bank.

Vladimír ŠolcVladimír Šolc

J&T BANKA posiluje o mluvčí

Na nově vytvořenou pozici PR manažerky nastoupila Monika Veselá, která do banky přichází z agentury Fleishman-Hillard, kde působila téměř sedm let. V bance bude zodpovědná za interní a externí komunikaci a mediální obraz skupiny J&T a J&T Banky.

Monika VeseláMonika Veselá

(Národní) Divadlo v UPC

Juraj Gerbery Společnost UPC, poskytovatel televizních, hlasových a internetových služeb, oznámila, že od ledna letošního roku má komunikaci s novináři a odbornou veřejností na starosti Juraj Gerbery, který doposud působil jako šéf public relations opery Národního divadla. Jeho funkci firma oficiálně nazývá „Public Policy Manager“. Gerbery spolupracuje s Českým rozhlasem jako redaktor slovenského vysílání, v minulosti byl redaktorem oborového týdeníku Marketing & Media. Ve společnosti UPC vystřídal Františka Malinu.

Juraj GerberyJuraj Gerbery | Cesky rozhlas

Cesta Z UPC do ČTÚ

František Malina V listopadu loňského roku se po čtrnácti letech rozešel se společností UPC její tiskový mluvčí František Malina. Jeho pracovní poměr s UPC byl ukončen okamžitě a bez bližšího vysvětlení médiím. Avšak již od ledna letošního roku se stal tiskovým mluvčím Českého telekomunikačního úřadu. Obsadil tak pozici, která byla v úřadu prázdná již od července 2010, kdy ji uvolnila současná členka Rady České televize Dana Makrlíková (nyní Eklová).

František MalinaFrantišek Malina

Postup v Soliditet

Přemysl Nikrmajer po svém téměř pětiletém působení ve společnosti Soliditet (dříve Creditinfo) nastupuje na pozici Sales Managera a přebírá tak vedení obchodního týmu Soliditet. Nikrmajer absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor podniková ekonomika a management.

Přemysl NikrmajerPřemysl Nikrmajer

DHL Supply Chain posiluje

Pavel Šubrt se stal novým obchodním ředitelem v DHL Supply Chain. Ve firmě pracuje od roku 2010, naposledy jako Site Manager největší pobočky DHL Supply Chain - Evropského distribučního centra pro společnost Lego Group. Dříve působil např. ve firmě Data, Hardware, Software.

Pavel ŠubrtPavel Šubrt

Z Ogilvy Na volnou nohu

Tomáš Mrkvička se přidal k řadě těch, kteří nedávno opustili Ogilvy. Mrkvička se po bezmála devíti letech a cestě od junior copywritera po head of planning celé skupiny rozhodl firmu opustit a působit dál jako konzultant a stratég na volné noze. S firmami Ogilvy Group má nicméně stále nadstandardní vztahy.

Tomáš MrkvičkaTomáš Mrkvička

Nová síla v Lowe

Ivana Procházková nastoupila do Lowe Praha na pozici Account Manager.
Přišla po dvou a půl letech strávených v Mark/BBDO, s předchozí zkušeností z marketingového výzkumu. V agentuře Lowe Praha bude mít na starosti zejména značky Gambrinus a Frisco.

Ivana ProcházkováIvana Procházková

Ředitel pro Strategii O2

Novým ředitelem pro strategii a rozvoj podnikání společnosti Telefónica CR se stal Felix Geyr. Pro skupinu Telefónica pracuje již od roku 2006. Začínal na pozici ředitele pro Podnikovou strategii Telefónica O2 UK.
V posledních letech vedl Divizi Home and Broadband. Narodil se v Německu.

Felix GeyrFelix Geyr

Přestup do ČSOB

Robert Keller nastoupil na pozici výkonného manažera útvaru Vztahy k investorům ČSOB. Přechází ze stejné pozice, kterou zastával ve společnosti Unipetrol. Na pozici vystřídal Ondřeje Vychodila, který přechází v ČSOB na pozici ředitele útvaru Strategie.

Robert KellerRobert Keller

Janis Sidovský: Sběratel funkcí

Janis Sidovský, který působí v TV Barrandov od prosince 2007, se pyšní již několika pozicemi: dosud dokázal skloubit funkce ředitele vlastní tvorby a zároveň marketingové komunikace. Nadto je místopředseda představenstva. Od letošního ledna si navíc přibral i pozici ředitel programu… „Jde o logické vyústění úspěchů, kterých pan Sidovský se svým týmem dosáhl po roce řízení vlastní tvorby,“ uvedla generální ředitelka Janka Vozárová. Inu, snad to teď bude všechno stíhat…

Janis SidovskýJanis Sidovský