První díl StarDance přitáhl méně diváků než loni

V šesté řadě StarDance zatančí Ondřej Brzobohatý nebo Táňa Kuchařová

V šesté řadě StarDance zatančí Ondřej Brzobohatý nebo Táňa Kuchařová

Úvodní díl nové řady taneční soutěže StarDance v České televizi měl v sobotu s 1,33 milionu diváků největší sledovanost ze všech pořadů. Uvedl to dnes server MediaGuru.cz na základě dat ATO-Mediaresearch. Česká televize získala podíl 32 procent diváků sledujících televizi po dvacáté hodině, druhá Nova s komedií Líbáš jako ďábel měla 28 procent diváků. Sledovanost StarDance ale byla mírně nižší než loni. Od první řady uvedené před sedmi lety zájem diváku stále klesá.

Pořad StarDance, v němž soutěží v tanci známé osobnosti z oblasti herectví, zpěvu či sportu, vysílá ČT od roku 2006. Aktuální šestá série je zaměřena na muzikály a slavné filmové melodie. První díl sice dosáhl úrovně průměrné sledovanosti páté série, která se také pohybovala kolem 1,3 milionu diváků, ale ve srovnání s úvodním dílem páté řady lehce zaostal. Start předchozí série totiž přilákal zhruba o 30 tisíc lidí více.

Ještě výraznější propad je znát ve srovnání s prvními řadami StarDance. Na úplném začátku v roce 2006 pořad sledovaly v průměru téměř dva miliony diváků, a samotné vyvrcholení první řady dokonce 2,3 milionu. Od té doby sledovanost StarDance vytrvale klesá.

Přesto dokáže taneční soutěž stále přinášet České televizi vítězství ve sledovanosti nad jindy většinou dominantní Novou. Dokazuje to i úvod šesté série StarDance, na který se v sobotu dívalo o 200 tisíc lidí více než na film Líbáš jako ďábel na Nově.

Televize Prima s pořadem „Česko vaří s Pohlreichem živě“ získala celkem jen 254 tisíc lidí, tedy šest procent diváků. Až následující film Pretty Woman přinesl Primě 20procentní sledovanost. Ale ačkoli StarDance jednoznačně vedla v porovnání sledovanosti všech diváků starších 15 let, Nova dokázala českou komedií alespoň přitáhnout větší podíl diváků v dílčí věkové skupině 15 až 54 let.

Kdo se představí v desáté řadě StarDance? Kromě hvězd budou noví i všichni tanečníci. Více zde >>>