V éteru se utkají dvě show: Proti novácké SuperStar vytáhne Prima s pořadem Mám rád Česko

Petr Vladyka

Petr Vladyka Zdroj: Petr Kubin

Prima nasadí proti novácké SuperStar licenční celebrity show Mám rád Česko (v nizozemském originále Ik Hou van Holland). Objevit se v ní mohou osvědčené tváře z pořadu FTV Prima VIP Prostřeno nebo seriálu Cesty domů Tereza Kostková nebo Miroslav Etzler, ale také třeba Martin Dejdar.

O povaze supertajného projektu FTV Prima se spekulovalo od lednové tiskové konference, na které programový ředitel Petr Vladyka přislíbil na březen novinku, která bude v prvním pololetí nejdražším projektem celé televizní skupiny Prima.

Jako první s tipem na show Mám rád Česko, která se v mnoha zemích uchytila pod poangličtěným názvem I like my country, přišel obvykle dobře informovaný server Panáček v reality show. Podle serveru to nebude „československý projekt s Jojkou, na Slovensku si tento formát už na konci roku 2012 registrovala veřejnoprávní STV 1“.

Prima podle všeho nasadí svou show v nedělním prime time proti nové řadě SuperStar. Ta začala tuto neděli na TV Nova a ve skupině 15+ ji viděl jeden milion diváků. Prima family zatím ve svém jarním schématu na nedělní večer plánovala zahraniční film, při premiéře SuperStar to konkrétně byl snímek Lets dance 2, který ale ve stejné cílové skupině přilákal jen přibližně 300 000 diváků. Vítězem nedělního večera se stala ČT1 s novou českou kriminálkou Všichni musí zemřít (1,28 milionu diváků starších 15 let).

Všechny tváře Primy

Show Mám rád Česko uvádí jeden moderátor, přičemž ve znalostech o své zemi soupeří dva týmy složené z celebrit. Podle informací Strategie by se v soutěži mohly objevit tváře, které již FTV Prima ve svých pořadech běžně využívá. V prvé řadě je to herečka a moderátorka Tereza Kostková (mimo jiné uváděla i jarní programovou konferenci Primy), Tomáš Etzler (hvězda nové řady seriálu Cesty domů) nebo Martin Dejdar, který na Prima family uvádí nový pořad Vylomeniny (a rovněž se zmiňované programové tiskové konference FTV Prima zúčastnil). Dá se také předpokládat, že se v soutěži objeví tváře z populárního pořadu VIP Prostřeno.

O jarním schématu FTV Prima čtěte zde:

Práva k show Ik Hou van Holland vlastní nizozemská produkční společnost Talpa a v Nizozemsku se poprvé vysílala na jaře 2008. Soutěž se v Česku již jednou objevila, a to hned v roce 2008 na TV Nova. Šlo ale o jeden celovečerní pořad, který tehdy moderovala Halina Pawlovská.