Vydavatelství Axel Springer bude dodávat obsah exkluzivně pro Samsung

Deníky vydavatelství Axel Springer

Deníky vydavatelství Axel Springer Zdroj: CTK

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung a německé vydavatelství Axel Springer budou spolupracovat v oblasti digitálních médií. Firmy oznámily strategické partnerství, v jehož rámci budou vytvářet digitální mediální obsah výlučně pro uživatele přístrojů Samsung. Ten je největším výrobcem chytrých telefonů na světě.

Prvním společným počinem bude platforma UPDAY, která by zákazníkům Samsungu měla umožnit přístup k velkému množství zpravodajského obsahu. Zkušební verze platformy by měla být od čtvrtka dostupná v Německu a v Polsku. Plnohodnotná verze by podle agentury DPA měla být k dispozici na jaře příštího roku, a to v obou těchto zemích i na jiných evropských trzích.

Digitální aktivity nyní tvoří zhruba dvě třetiny tržeb a tři čtvrtiny základního zisku Springeru. Vydavatel nejčtenějšího německého listu Bild či konzervativního deníku Die Welt vlastní v Polsku několik periodik.

Axel Springer v minulosti působil i na českém trhu, a to prostřednictvím společnosti Ringier Axel Springer CZ. Loni ji převzala společnost Czech News Center podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.