Armex chce v Lovosicích vybudovat průmyslovou zónu o rozloze 32 hektarů

Hynek Sagan, jednatel distributora a provozovatele čerpacích stanic Armex Oil

Hynek Sagan, jednatel distributora a provozovatele čerpacích stanic Armex Oil Zdroj: Anna Vackova, E15

Děčínská skupina Armex plánuje v Lovosicích na Litoměřicku vybudovat průmyslovou zónu. Rozloha areálu je 32 hektarů. Záměr zveřejnil krajský úřad v rámci zjišťování vlivu stavby na životní prostředí. Poblíž dálnice D8 už jedna průmyslová zóna je.

Děčínský Armex Oil je obchodníkem s pohonnými hmotami. Pozemky v zóně v Lovosicích k pronájmu nabízí firma Armex Invest. Ze záměru vyplývá, že na místě vznikne šest výrobních hal a administrativní budova s garážemi.

Budovy jsou určeny k dlouhodobému pronájmu společnostem, které umisťují své provozy v oblasti logistiky a výroby do České republiky. V záměru se uvádí, že náplní objektů bude lehká průmyslová výroba, skladování a administrativa.

V Lovosicích je už jedna stejně velká zóna, kde investoři vytvořili zhruba 1500 pracovních míst. Další dvanáctihektarová zóna je v areálu bývalého cukrovaru.

Výhodou investice v Lovosicích je zejména napojení na přilehlou dálnici D8 z Prahy, která ve městě končí. Chybějící úsek přes České středohoří bude podle ministerstva dopravy zprovozněn na konci příští roku. Z Ústí nad Labem pak pokračuje dálnice ke státní hranici s Německem.