Obchodní ředitel Kofoly Šefčovič se stal novým šéfem Radenske

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: filedump CC BY-SA 2.0 Flickr

Kofola dál upevňuje spojení se značkou Radenska. Dosavadní obchodní ředitel tuzemského nápojového gigantu Marian Šefčovič se stal ve slovinské akvizici generálním ředitelem. Radensku produkující v zemích bývalé Jugoslávie minerální vody koupila Kofola letos, členem skupiny se stala minulý měsíc.

Šefčovič řídil obchod Kofoly od roku 2011 a podle mluvčí svědčí o jeho dobré práci stabilní hospodářský výsledek společnosti, nebo například ocenění Manažer roku 2014 na Slovensku. V Radenske se jednačtyřicetiletý manažer bude věnovat začlenění značky do evropské skupiny Kofola.

Na místo obchodního ředitele Kofoly byl jmenován dvaačtyřicetiletý Roman Zúrik, který byl dosud ředitelem úseku Supply Chain.

Kofola patří mezi nejvýznamnější výrobce nealkoholických nápojů. V Evropě má sedm výrobních závodů a zaměstnává 2100 lidí, z toho kolem 700 v Česku. Do jejího produktového portfolia patří pramenitá voda Rajec, řada ovocných nápojů a sirupů Jupí, hroznový nápoj Vinea, dětské nápoje Jupík nebo energetické nápoje Semtex.