Škoda Auto plánuje významnou investici v Královéhradeckém kraji

Škoda Auto

Škoda Auto

Jedním ze dvou dosud neznámých investorů, kteří mají podle agentury CzechInvest v Královéhradeckém kraji dohromady investovat 4,47 miliardy korun, je automobilka Škoda Auto. Její investice budou směřovat do rozvoje závodů ve Vrchlabí a v Kvasinách.

Mluvčí Škody Auto Rudolf Dreithaler potvrdil, že jedním z ohlášených investorů v hradeckém kraji je automobilka. „Objemy investic a další detaily projektů rozvoje závodů Vrchlabí a Kvasiny zatím nemůžeme specifikovat. Zveřejníme je později,“ řekl.

Doplnil pouze, že vrchlabský projekt přechodu z výroby aut na výrobu převodovek již běží. Moderní automatická převodovka DQ200 by se v nových halách měla ve Vrchlabí začít vyrábět v závěru roku 2012.

Díky investici Škody Auto a druhého, zatím stále neznámého, investora by mělo v hradeckém kraji vzniknout 757 nových pracovních míst. V hradeckém kraji je nyní míra nezaměstnanosti 6,8 procenta a práci hledá zhruba 20 tisíc lidí.

Celkem hradecký kraj v letošním prvním pololetí získal prostřednictvím agentury CzechInvest investice za 4,471 miliardy korun, což bylo nejvíce v Česku. Investice by vedle Škody a neznámého investora mělo přinést ještě dalších pět firem. Ty působí v oboru informačních technologií a vývoje software. Jedná se o firmy ASPA, EG-Expert, Green Center, Kaktus Software a Bipometrics, které by dohromady měly investovat 2,1 milionu korun a vytvořit 25 pracovních míst.