Škodovka ukázala skicu třetí generace superbu

skica třetí generace Škody Superb

skica třetí generace Škody Superb Zdroj: ctk

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto provedla poslední jízdní zkoušky třetí generace modelu Škoda Superb (na snímku při testovacích jízdách v kamufláži) před zahájením výroby. Vůz bude mít světovou premiéru v polovině února v Praze, na trh bude uveden v polovině roku 2015. Škoda Superb kombi bude představena později, řekl ČTK Jakub Šulc ze Škody Auto. Termín začátku sériové výroby ani plánovanou cenu vozu zatím firma nesdělila.
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto provedla poslední jízdní zkoušky třetí generace modelu Škoda Superb před zahájením výroby.
Škoda Auto představí novou Škodu Superb v únoru
Škoda Auto představí novou Škodu Superb v únoru
Škoda Auto představí novou Škodu Superb v únoru
5
Fotogalerie
Mladoboleslavská Škoda Auto zveřejnila skicu třetí generace Škody Superb. Inovovaný model bude mít světovou premiéru v únoru v Praze a do prodeje půjde v polovině příštího roku. S novou generací podle firmy postoupila Škoda Superb na horní hranici automobilové střední třídy. Termín začátku sériové výroby ani plánovanou cenu vozu zatím podnik nesdělil.

Nový vzhled znamená výraznou proměnu exteriéru vozu. Bude založen na jednoduchých a výrazných geometrických tvarech a některé prvky exteriéru vozu budou vycházet ze studie Škoda VisionC, což znamená i výrazné kontury například na zadní části vozu.

„Model působí svalnatým dojmem, je ostře řezaný, suverénní a atraktivnější než kdykoli předtím. Výrazné tvary exteriéru pokračují i uvnitř vozu,“ uvedl mluvčí projektu Bernd Abel.

Třetí novodobá generace má značce i modelu získat nové skupiny zákazníků. Nový Superb bude prvním modelem Škody s elektronickou parkovací brzdou. Navíc získal i adaptivní tlumiče. Mezi agregáty budou naftové motory 1,6 a 2,0 litru a benzinové 1,4 a 2,0 litru. Chybět bude vrcholný šestiválec 3,6 litru. Vůz bude oproti předchozím modelům o necelé tři centimetry delší a téměř o pět centimetrů širší.

Dosud mladobolesvaská automobilka dodala zákazníkům na celém světě asi 700 tisíc vozů Škoda Superb první a druhé generace.