Boj o projekt Five u Anděla vyhrála Skanska

Místo vozovny kanceláře. Takto vypadal smíchovský projekt Five na místě bývalé tramvajové vozovny ještě dle představ Hochtiefu Development. Je možné, že Skanska Property podobu záměru změní

Místo vozovny kanceláře. Takto vypadal smíchovský projekt Five na místě bývalé tramvajové vozovny ještě dle představ Hochtiefu Development. Je možné, že Skanska Property podobu záměru změní Zdroj: Vizualizace Hochtief

Chystaný kancelářský projekt Five
Chystaný kancelářský projekt Five
Chystaný kancelářský projekt Five
Chystaný kancelářský projekt Five
Chystaný kancelářský projekt Five
7
Fotogalerie
Z Česka odcházející německý developer Hochtief Development se zbavil jednoho ze svých nejcennějších tuzemských aktiv. Chystaný kancelářský projekt Five i s vedlejší bytovou částí v Praze na Smíchově od něj podle informací deníku E15 kupuje za blíže neurčenou cenu po boji s řadou dalších zájemců společnost Skanska Property. Žádná ze stran se k transakci nevyjádřila. Komentář neposkytla ani poradenská firma DTZ, která zastupovala Hochtief, ani konzultanti z JLL zastupující Skansku.

Developerská odnož Skansky se o smíchovský projekt čítající 14 500 metrů čtverečních kanceláří utkala s velkými jmény byznysu typu Penty, HB Reavisu, AFI nebo Lordshipu.

Zájemců o projekt na rohu ulic Na Valentince a Svornosti ale bylo více. „Tendr přilákal také několik domácích developerských a investičních skupin, které tím, že se ucházely o tento projekt, vstoupily poprvé na institucionální trh a zvýšily soutěživost procesu,“ uvedl hráč z trhu, který si nepřál být jmenován.

Zájemce lákala kombinace kancelářského a bytového projektu. Místo vozovny kanceláře. Stejně tak fakt, že záměr má územní rozhodnutí. Velkou roli sehrála i dobrá nálada na trhu, kdy je o kvalitní projekty v dobrých lokalitách zájem.

Hochtief Development se rozhodl opustit český trh loni. Naopak Skansce Property se daří. Nedaleko nově získaného projektu minulý rok úspěšně dokončila a pronajala administrativní centrum Riverview. V říjnu ho prodala fondu firmy Invesco.