Bývalé Rudé Právo definitivně zmizelo. Penta již hloubí základy nové budovy

Stavební práce v místech bývalé Typografie

Stavební práce v místech bývalé Typografie Zdroj: e15 Michal Nosek

Nová kancelářská budova Na Forenci
Celé staveniště je uzavřené a vchod hlídá ochranka
Pohled z kanceláří (vizualizace)
Z bývalé budovy nezbylo nic. Těžká technika nyní hloubí podzemní garáže
Vizualizace vnitrobloku
12
Fotogalerie
Česko-slovenská skupina Penta v Praze na Florenci staví největší kancelářské budovy v hlavním městě. Stavba za 200 milionů eur, tedy asi 5,1 miliardy korun, má být hotová na konci roku 2013.

Komerční centrum Florentinum Na Florenci se má stát největším kancelářským projektem v Praze realizovaných v jedné etapě. Stavbu za více než pět miliard korun již zahájila česko-slovenská investiční skupina Penta. Demoliční práce, které začaly v lednu, jsou již u konce a momentálně stavbaři hloubí podzemní prostory. A vyvážejí poslední suť.

Jak to Na Florenci ještě nedávno vypadalo Původní budova z Florence zmizela na počátku letošního rokuPůvodní budova z Florence zmizela na počátku letošního roku | projektflorenc.cz

Jak to vypadá na místě bývalého Rudého práva nyní:

Florentinum bude mít v devíti podlažích celkem 49 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Dalších 7500 čtverečních metrů zaberou obchody a restaurace. Pankrácká City Tower, která je nejvyšší budovou v Česku, čítá na 42 tisíc metrů čtverečních kanceláří.

V budově se hodlá usídlit i Penta. S dalšími potenciálními nájemci teprve jedná. Podepsané má podle ředitele své realitní divize Petra Paličky nájemní smlouvy několik tisíc metrů čtverečních.

Jak má nová budova vypadat za dva roky:

je jejím prvním developerským počinem v Česku, na Slovensku rozvíjí desítku realitních projektů.
Penta má velké plány i v nejbližším okolí. V loňském roce vstoupila ovládla projekt kolem Masarykova nádraží, které patří k největším rozvojovým územím v metropoli. Penta ovládla společnost Masaryk Station Investment (MSI), která spolu s Českými drahami připravuje výstavbu na volných nádražních pozemcích. Budoucí výstavba tam závisí na změně územního plánu.