Cemex postaví centrálu v Praze. Hledá lidi s francouzštinou a španělštinou

Cemex

Cemex Zdroj: cemex.com

Výrobce stavebních materiálů Cemex v České republice letos přijme více než 100 nových zaměstnanců se znalostí anglického, francouzského a španělského jazyka. V Praze vybuduje globální centrálu řízení IT, vybrané finanční a administrativní pozice navíc přesune z jiných evropských zemí do Prahy a Prachovic.

Skupina Cemex v České republice zaměstnává přibližně tisíc pracovníků. Na začátku loňského roku převzala všechny aktivity společnosti Holcim, počet jejích zaměstnanců se tím zdvojnásobil. V průběhu roku vytvořila v Praze a Prachovicích více než 50 nových míst pro zaměstnance z oblastí financí a administrativy se znalostí němčiny, kteří zajišťují část úkonů pro Cemex v Německu.

„Letos na tuto zkušenost navážeme a vytvoříme dalších 70 finančně-administrativních míst pro nové kolegy, kteří budou zajišťovat obdobné procesy pro Cemex ve Francii, Španělsku a Velké Británii. Současně vytváříme v Praze globální centrálu pro IT, to je dalších více než 30 odborných pracovních míst,“ uvedl personální ředitel firmy Radek Cmunt.

Po spojení se společností Holcim se stal Cemex druhým největším výrobcem betonu a cementu a pátým největším výrobcem kameniva v České republice. Cemex je předním výrobcem stavebních materiálů, působí ve více než 50 zemích. V Česku tato mexická společnost působí od roku 2005. Po sloučení se společností Holcim v Česku provozuje 74 betonáren, 11 štěrkoven, sedm kamenolomů, cementárnu, cementovou mlýnici a výrobnu speciálních přísad do betonu.