Dražba farmy Bolka Polívky se blíží

Farma Bolka Polívky

Farma Bolka Polívky Zdroj: Profimedia.cz

Farma Bolka Polívky
Farma Bolka Polívky
Farma Bolka Polívky
Farma Bolka Polívky
Farma Bolka Polívky
6
Fotogalerie
Olšanská Farma Bolka Polívky na Vyškovsku, která je od dubna v konkurzu, by se měla již brzy prodat ve veřejné dražbě. Shodl se na tom věřitelský výbor koncem srpna, uvedla konkurzní správkyně Petra Hýsková ze společnosti Edl a partneři v insolvenčním rejstříku.

Původní záměr je prodat farmu za 15 až 20 milionů korun, celkové pohledávky jsou zhruba 50 milionů. Farma je momentálně v částečném provozu, podle Hýskové se však potýká s obstrukcemi bývalých zaměstnanců. „Maří poklidný provoz farmy a zároveň tak poškozují majetkovou podstatu. Postup v této otázce se bude konzultovat na věřitelském výboru,“ napsala Hýsková.

Znovu se má věřitelský výbor sejít v polovině září, opět v novém složení, tedy za účasti podnikatele Alexandra Seidla, který odkoupil pohledávku UniCredit Bank. Dalšími dvěma členy jsou Kaláb-stavební firma a Regionální rada soudržnosti Jihovýchod.

Na dalším jednání výboru se bude také projednávat Seidlův požadavek prodat farmu za 18,5 milionu korun. Dále požaduje určit dražebníkem společnost Gaute, přestože insolvenční správce již dříve avizoval, že hodlá spolupracovat s dražební společností Naxos.

Seidl získal již dříve výhodu při případné koupi v tom, že jako přítel herce Boleslava Polívky od něj odkoupil okolní pozemky včetně současné příjezdové cesty. Upozornil také na to, že části některých objektů farmy jsou právě na jeho pozemcích. Herec se v současnosti o farmu nijak aktivně nezajímá.

Komu patří Bolek Polívka?