EuroAgentur zkusí probudit hotel Sen

Hotel Sen

Hotel Sen Zdroj: Senohraby.cz

Mnozí nad ním dodnes kroutí hlavou a považují jej za krále kýčovité porevoluční architektury. Pro jiné byl ale donedávna vrcholem luxusu a prestižní záležitostí. Pětihvězdičkový hotel Sen, který v Senohrabech u Prahy postavil před sedmnácti lety americký podnikatel Steve Watson, se v posledních letech stal pro majitele noční můrou. Loni prodělal přes 18 milionů korun.

Teď však hotel v podobě francouzského chateau získal novou naději. Pod svou manažerskou správu si ho v těchto dnech přebírá největší tuzemská hotelová síť EuroAgentur Hotels & Travel. Děje se tak na základě desetileté smlouvy s majitelem a dosavadním provozovatelem hotelu, společnosti Waltimex. „Dohodli jsme se, že majitel do oživení hotelu investuje nějaké peníze, my zase dodáme zázemí naší skupiny a znalosti,“ řekl deníku E15 generální ředitel EuroAgentur Josef Bára. Noví šéfové už také učinili první změnu, když hotel přeřadili do čtyřhvězdičkové kategorie. Ta je méně náročná například na personál, v době všeobecného šetření je navíc pro firmy i jednotlivce přitažlivější než hotely o třídu výš.

„Je celosvětovým trendem posledních let, že společnosti přesunuly své kongresy a konference z pětihvězdičkových do čtyřhvězdičkových hotelů,“ uvedl analytik Jaromír Beránek. Podle něj přitom nemusí jít hlavně o šetření, ale často o šetřílkovskou image firem navenek.

EuroAgentur se mimo jiné zabývá právě zabezpečením konferencí, k oživení senohrabského „zámku“ bude chtít využít i svou incomingovou cestovní kancelář, která do českých zemí přiveze téměř 400 tisíc turistů ročně, převážně z Ruska. Cílem je vrátit hotel do zisku, aby jej nemuseli dotovat akcionáři jako doposud. Jednoduché to ale nebude.

„Vývoj výkonnosti naší společnosti v roce 2012 byl ovlivněn trvající krizí v hotelnictví, nepoměrem ubytovací kapacity a nezbytným personálem…Destinace hotelu je mimo hlavní zájem,“ stojí hned v úvodu zprávy Watimexu.