Chřadnoucí Motorola se chce vrátit do hry s novým smartphonem

Motorola Mobility

Motorola Mobility Zdroj: profimedia.cz

Motorola, někdejší přední výrobce mobilních telefonů, chystá velký návrat na trh. Plánuje výrobu amerického smartphonu s názvem Moto X, od kterého se očekává velká výdrž baterie a větší interakce s uživatelem, než byli majitelé mobilů doposud zvyklí, napsal v noci na dnešek portál techcrunch.com. Prodávat by se mohlo od léta.

O novém mobilu od této společnosti se již dlouho spekulovalo, ve středu pak šéf firmy Motorola Mobility Dennis Woodside výrobu potvrdil.

Podrobnosti o přístroji nejsou prozatím známé. Web techcrunch nicméně napsal, že kromě silné baterie bude telefon vybaven řadou senzorů, které otevřou nové možnosti interakce s uživatelem. Mobil například rozezná, zda s automobilem překročíte povolenou rychlost 60 mil v hodině (97 kilometrů v hodině) a také znemožní psaní textových zpráv během řízení.

Mobil bude vyrábět továrna v Texasu, která kdysi produkovala telefony pro finskou Nokii. Vznikne zde 2000 pracovních míst.

Firmu Motorola Mobility loni za 12,5 miliardy dolarů koupila technologická společnost Google. Jedním z důvodů převzetí byly patenty, které Motorola vlastní.

Google představil restrukturalizační plány v Motorole. Chce se soustředit na výrobu špičkových mobilů