CME v Česku propadly výnosy o třicet procent. Ztrátu i tak snížila o polovinu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CME

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova, loni snížila ztrátu o zhruba polovinu na 281,5 milionu dolarů (5,6 miliardy korun). Výnosy firmě meziročně klesly o desetinu na 691 milionů dolarů (13,76 miliardy korun).

V Česku loni firma zaznamenala propad výnosů o zhruba 30 procent na 191,8 milionu dolarů. Provozní výsledek OIBDA, který nezahrnuje odpisy majetku a ztráty ze snížením hodnoty aktiv, spadl do ztráty 11,3 milionu dolarů po zisku 106,3 milionu dolarů v předchozím roce.

Na výsledku se podle dřívějších vyjádření společnosti podepsala mimo jiné nová obchodní politika na českém trhu.

„Výsledky za rok 2013 ukazují, že zůstáváme jasnými lídry co se týče sledovanosti na všech trzích, kde působíme. Očekáváme, že si tuto pozici udržíme i v roce 2014,“ řekl jeden z šéfů CME a současně generální ředitel TV Nova Christoph Mainusch.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku.