Elvia – Pro má další velkou zakázku od České televize

Česká televize

Česká televize Zdroj: profimedia.cz

Česká televize odstartovala největší letošní investici, na kterou měla původně vyhrazeno 44 milionů korun. Tendr na rekonstrukce studiového komplexu SK7 vyhrála společnost Elvia – Pro, která nabídla skoro 32 milionů bez DPH. Firma byla jediným účastníkem výběrového řízení. Vyplývá to z dokumentů ČT, které má deník E15 k dispozici. Televize do uzávěrky listu výsledek nekomentovala.

Elvia – Pro, kterou podle obchodního rejstříku ovládají podnikatelé Viktor Novák, Vladislav Axler a Petr Stejskal, tak potvrdila pozici nejúspěšnějšího dodavatele veřejnoprávní televize. Portál Vsechnyzakazky. cz spočítal, že Elvia – Pro získala od ČT zakázky v celkové hodnotě 329 milionů bez DPH.

Podle věstníku veřejných zakázek společnost kupříkladu loni vyhrála výběrové řízení na modernizace studiového komplexu SK8, předloni tendr na rekonstrukci režijního komplexu RK2 a v roce 2006 soutěž na dodávku nového RK1. To vše v souhrnné hodnotě skoro 70 milionů korun bez DPH. V případě SK8 Elvia – Pro vyhrála, přestože nabídla 30 milionů korun bez DPH, tedy více než předpokládaných 25 milionů. To v případě ČT není standardní postup.

Rovněž v případě aktuální rekonstrukce SK7 nebude suma 32 milionů konečná. Televize totiž ještě vypsala další tendry na mixážní pult pro SK7 (předpokládaná hodnota 6,9 milionu korun bez DPH) a rekonstrukce scénického osvětlení SK7 (10 milionů bez DPH). Samotná rekonstrukce SK7, která zahrnuje změnu technologie na HD, nákup čtyř HD kamerových řetězců či videoserveru, by měla začít v průběhu září, dokončena by měla být do tří měsíců.

Čtěte také:

Dvořák přiklepl první sporný tendr televize

ČT vypsala tendr na tiskové služby, vidí výrazné úspory

Nové studio ČT v Brně zlevní až o 200 milionů

Kromě rekonstrukce SK7 patří k největším investičním akcím ČT letos doplacení nákupu osmikamerového přenosového vozu (zhruba 41 milionů) nebo pořízení nové serverové technologie (30 milionů).

Malí šéfové zpravodajství skončí

Česká televize zruší od července místa šéfredaktorů redakcí zpravodajství v Brně a Ostravě. Změny souvisí s chystanou novou koncepcí regionálního vysílání a mají vést k zefektivnění procesu výroby zpravodajství. V Brně je šéfem zpravodajství Roman Ondrůj, v Ostravě Šárka Bednářová.