Galaxy S III se daří: prodeje brzy překonají deset milionů kusů

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics předpokládá, že celosvětový prodej jeho nového chytrého telefonu Galaxy S III v červenci překoná deset milionů kusů navzdory problémům s nedostatkem součástek. Přístroj se začal prodávat koncem května.

„Je těžké udržet krok s poptávkou,“ upozornil Samsung. „Navzdory obtížné ekonomické situaci v Evropě a problémům s dodávkami součástek pro Galaxy S III bude druhé čtvrtletí lepší než první,“ dodala. Samsung v prvním čtvrtletí téměř zdvojnásobil provozní zisk na rekordních 5,85 bilionu wonů (přes 100 miliard korun).

Galaxy S III je vybavený čtyřjádrovým procesorem, zvětšeným dotykovým displejem o velikosti 4,8 palce se zobrazením v HD, fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů a nejnovější verzí Androidu Ice Cream Sandwich. Od konkurence jej mají odlišit unikátní funkce, jako je rozpoznávání pohybu očí pomocí čelní kamery, které například zamezí zhasnutí displeje, pokud si uživatel čte elektronickou knihu nebo je na internetu. Telefon umožňuje i rychlý přechod od psaní SMS k hovoru s adresátem pouhým přiložením k uchu, stejně jako hlasové ovládání.

Přístroj je vybavený technologií pro rychlé sdílení dat, která umožňuje dvěma telefonům vedle sebe přenést například film o velikosti jeden GB během tří minut bez připojení k internetu nebo propojení kabelem. Telefon je možné propojit s obrazovkou televizoru, nebo bezdrátově přenášet data do tabletu nebo PC. Fotoaparát je vybavený závěrkou s nulovým zpožděním a funkcí pro výběr nejlepšího snímku.